BÁCS-KISKUN

2019.12.04. 20:00

Jótékonysági vadászattal gyűjtenek a kórháznak

December 27-én hagyományteremtő céllal első alkalommal csatlakozik megyénk az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. által szervezett Országos Jótékonysági Vadászathoz, melyre várják a megye jó ügyeket támogatni kívánó vadászait. A bevételből a Bács-Kiskun Megyei Kórház gyermekosztályának vásárolnak fontos felszerelést – tájékoztatott Molnár József, az Alpári Tisza Vadásztársaság, az esemény stratégiai partnerének elnöke.

Horváth Péter

A jótékonysági vadászatot idén már az ország valamennyi megyéjében megrendezik

Forrás: Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft.

Molnár József elmondta, hogy a már hatéves múltra visszatekintő jótékonysági vadászatot az idei évig Fejér megyében rendezték meg, megálmodói a Fejér Megyei Szent György Kórház gyermekosztályát támogatták, ez idő alatt összesen mintegy tízmillió forinttal. A helyi jó ügy ebben az évben országos méretűvé terebélyesedett, melyben mind a 19 megye részt vesz és az adott megye kórházának eszközbeszerzésére fordítják az esemény bevételét. A vadászok a jótékonysági vadászat honlapján történő online regisztrációval, érvényes vadászjegy birtokában nevezhetnek, a nevezési díjat pedig a jótékony célra fordítják. Fontos, hogy részvétel nélkül is bárki támogathatja a karitatív tevékenységet, megyénkben számos cég, szervezet fejezte ki ilyen módon egyetértését az esemény céljával.

Az adakozó vadászok apróvad- (fácán) vadászaton vesznek részt, ahol az ünnepi köszöntőt követően a vadászkürt felharsanása jelzi a jótékony vadászat kezdetét. Molnár József hangsúlyozta, hogy a vadászat után máglyás terítéken adják meg a tiszteletet az elejtett vadaknak. Bács-Kiskun megyében Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Lakitelek Népfőiskola alapítványának elnöke is az ügy mellé állt, így a találkozás és az ünnepélyes megnyitó a népfőiskolán lesz, majd három helyszínen folyik a vadászat. A záróceremóniát követően vaddisznópörkölttel vendégelik meg az ügy mellé állt vadászokat.

Az esemény fővédnöke dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke, védnökei pedig dr. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár és Zámbó Péter, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke.

A jótékonysági vadászatot idén már az ország valamennyi megyéjében megrendezik
Fotó: Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában