galériával

2019.12.08. 07:29

Jótékonysági teadélutánt tartottak a kecskeméti Rózsahölgyek

Házi sütemények és rózsatea illata töltötte be a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár dísztermét a hétvégén. A kecskeméti Rózsahölgyek Társasága idén is folytatta hagyományát, és december első szombatján jótékonysági teadélutánt szervezett, melynek bevételéből rászoruló gyermekek kirándulását finanszírozzák majd a jövő évben.

Koós Kata

– A Rózsahölgyek Társasága tagjainak célkitűzése, hogy a családot, a harmóniát, a békességet és a jóra való törekvést hangsúlyozzák, életükkel példát mutatva másoknak. Ennek jegyében és szellemében minden évben 15-20 rászoruló gyermeket viszünk el egy kirándulásra. Ez év augusztusában 12 gyermeket tudtunk elvinni a visegrádi Királyi Palotába, ahol múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt, hajókáztak, lepényebédet fogyasztottak, emellett az alkalomhoz illő öltözetet is kaptak tőlünk – fejtette ki a rendezvény moderátora, dr. Rigó Orsolya, a kecskeméti önkormányzat Értékmegőrzési Bizottságának tagja.

A teadélután résztvevőit Ramháb Mária, könyvtárigazgató köszöntötte, majd Korok, viseletek harmóniája címmel a herceghalmi Korok Ruhái Társulat tagjai tartottak nagy sikerű divatbemutatót, melynek során a 15. századi, burgundi divattól a 19. század végének hölgyviseletéig kalauzolták végig a megjelenteket az európai divattörténet világában.

A szokásokhoz híven a rendezvényen ez alkalommal is gazdára talált a Rózsahölgyek Társaságának Harmónia-díja, mellyel egy, a társaság szellemiségét, azaz harmóniát és szeretetet sugárzó hölgy tevékenységét jutalmazzák minden második évben. Idén Zsigóné Kati, Népi Iparművészt, a tojásfestés királynőjét érte e megtiszteltetés, akinek dr. Salacz László, országgyűlési képviselő adta át a kitüntetést.

– Sikeres vagyok, sok kitüntetésem van, de majd, ha egyszer elmegyek, és az emberek ott állnak a síromnál, mindenekelőtt azt szeretném, ha azt mondanák, jó ember volt. Nem pedig, hogy nagy művész. Igyekszem e díjra továbbra is méltó lenni emberségemmel és alkotásommal egyaránt, és igyekszem minden emberhez alázattal közeledni, mert hiszem azt, hogy igazán gyönyörűt alkotni, és jó embernek lenni csak alázattal lehet – mondta a díjazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában