Kiskunfélegyháza / galériával

2019.12.09. 20:00

Ismét megnyitotta kapuit a Mézeskalács Meseváros Félegyházán

A karácsony meghitt hangulatát és közösségi örömét teszik még ünnepélyesebbé Félegyházán azzal, hogy immár hatodik alkalommal építik meg a kiskunfélegyháziak közösen a Mézeskalács Mesevárost. Az édes tárlat megnyitóját szombaton tartották a Kiskun Múzeumban.

Vajda Piroska

A jótékony céllal meghirdetett pályázatra idén több mint hatvan alkotás érkezett, melyek főként Félegyháza jellegzetes épületeit ábrázolják. Így például a városházát, a templomokat, vagy a városháza elé frissen ültetett magnóliákat, de a híres Eiffel tornyot, Jancsi és Juliska a házikóját is megformázták az ügyes kezű félegyháziak.

A mézes finomságokat tombolán sorsolják ki, az így befolyt összegből fejlesztő és szabadidős játékokat vásárolnak a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda Dózsa György utcai Óvoda Tagintézmény részére és a Kiskun Múzeum gyermek programjainak megvalósításához, illetve a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény nyári gyermek programjaihoz – ismertette a megnyitón Mészáros, Márta a Kiskun Múzeum igazgatója.

Elmondta, a Mézeskalács Mesevárost december 20-ig nézhetik meg az érdeklődők a Kiskun Múzeumban, december 21-én ugyanis tombolasorsolás keretében új gazdára találnak az alkotások. A sorsolás szombaton este fél 5-kor lesz a negyedik adventi gyertyagyújtást követően a városháza előtt. A kisorsolt Mézeskalács Meseváros házikóit természetesen haza is vihetik karácsonyfájuk alá a nyertesek – részletezte a szombati kiállításmegnyitón Mészáros Márta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában