Kecskemét / galériával

2019.12.13. 19:43

30 éves lett a Helyünk a világban klub

Csütörtök este ünnepelte meg fennállásának 30. évfordulóját a Helyünk a világban klub a kecskeméti Hírös Agórában. 1989. decemberében pontosan abban a 32-es teremben indult útjára a klub, melyben most is tartották az ünnepséget.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Bús Csaba

Hoffer Zoltán, a klub vezetője felelevenítette a három évtized emlékezetes eseményeit és köszönetet mondott Prof. dr. Szigeti Jenő egyetemi tanárnak, akivel egykoron együtt indították el a programot. Szigeti Jenő Budapestről harminc éve rendszeresen lejár Kecskemétre.

A Helyünk a világban klub az évek alatt nagyon sok változatos előadással várta az érdeklődőket, elsősorban egyházi, lelki és egészségügyi témákban. Az első évben kéthetente tartottak előadásokat, majd később volt, hogy egy héten négyszer is, néhány éve pedig heti egyszer ősztől tavaszig. Ma is általában 80-90 fő vesz részt az előadásokon. A programok a kezdetektől ingyenesek.

Az ünnepségen a város részéről Lévai Jánosné tanácsnok mondott köszönetet. A műsort színesítette Hegyesi Hanna, Hegyesi Nelli zongora és Bereczki Csaba pánsíp játéka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában