egerészölyv

2019.11.13. 20:57

Sérült madarat mentettek Kiskunhalason

Kiskunhalasról érkezett a Székesfehérvári Vadmadárkórházba egy súlyosan sérült egerészölyv, a madár egy légvezetéknek repült és ennek következtében mindkét lábszárcsontja eltörött.

Pozsgai Ákos

Elkerülhetetlen volt a műtét

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

Egy sérült madarat találtak Kiskunhalas környékén. A halasi Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület információi szerint az alsószállási tanyavilágban vették észre a sérült állatot. A megtaláló elmondása szerint a madár egy villamos hálózattal szabdalt gyepes területen feküdt, így a sérülés típusából leginkább a légvezetékkel való ütközésre gyanakodtak a természetvédők.

A madár szerencsére gyorsan eljutott az egyesülethez, a sérülése ellenére elég mozgékony és életerős állapotban volt. Elsőként Tázláron Kléh Zsófia állatorvos vette gondozásába a madarat, tüneti szerekkel, illetve táplálékkal látta el. Ilyen sérüléssel egyedül a Székesfehérvári Vadmadárkórház jöhetett szóba, ezért busszal Székesfehérvárra vitték az állatot, ahol már a madárkórház önkéntese várta, onnan pedig Sukoróra, dr. Ber­kényi Tamás állatorvos gondozásába került.

A madár túlesett a szükséges operáción, az egyik láb esetében a műtét elkerülhetetlen volt, az állatorvos összerakta a törött csontot. A másik láb esetében viszont elegendő volt rögzítést alkalmazni. Az altatásból szépen és gond nélkül ébredt a sérült madár, a kórház munkatársai szerint hamar fel fog gyógyulni.

Elkerülhetetlen volt a műtét
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában