Kecel

2019.11.30. 07:00

Készülnek a virágfesztiválra

A jövő pénteken, szombaton és vasárnap várja a virágok kedvelőit a 33. alkalommal megrendezésre kerülő keceli virágkiállítás.

Barta Zsolt

Nagyon sok mikulásvirág-kompozíciót láthat az érdeklődő majd a keceli kiállításon

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Barta Zsolt

A virágfesztivál témája ezúttal a „Téli ünnepek” (advent, mikulás, karácsony, szilveszter, havas táj, otthon melege), a kiállítói standok, az ifjúsági kötészeti verseny feladatai és a kiskertépítő pályázat munkái is ennek jegyében készülnek.

A rendezvény jövő pénteken 10 órakor nyílik a Városi Sportcsarnokban. Karácsonyi dalokkal közreműködik Gyenis Erika és Ottmár Attila, a Bajai Fiatalok Színháza részéről. A rendezvény nem csak a virágok kavalkádja, de egyben Kecel egyik kulturális ünnepe is. Pénteken kiállítások nyílnak: 11.30-tól a könyvtárban Kiss Csaba és Turnai Ágnes képeslapgyűjteményéből ünnepi és egyéb motívum képeslapokat láthatunk, 17 órától pedig Ladányi Tamás asztrofotográfus kiállítása kerül bemutatásra a múzeumban. Ahogy a látogatók már megszokhatták: minden este kapuzáráskor gyertyagyújtás lesz a könyvtár előtt, a Mikulás minden délután ajándékokat sorsol a sportcsarnokban. Gombás Attila kötészeti, Kalmár Benedek pedig tökfaragás-bemutatót tart.

A témához kapcsolódva a sportcsarnokban nosztalgia kisvonaton utazhatnak majd a gyerekek, amelyre nem kell jegyet váltani. Idén ünnepli 25 éves születésnapját a Keceli Patachich Gábor Borrend. Ennek alkalmából 14.30-tól a sportcsarnok színpadán ünnepi ceremóniára kerül sor. A fazekas kiállítás keretében a fazekasmesterek ezúttal két téma közül választhattak: épületkerámiákat és bravúros megoldásokkal készített kerámiákat mutatnak be. A tárlatot szombaton 15 órakor nyitják meg. Ugyanezen a helyszínen a fazekasok mellett Mesterségek bemutatója várja a hagyománytisztelőket.

Az udvaron Keceli Ízek Utcája és magyar gyártmányú gépek kiállítása, a kék iskolában virágvásár, a piros iskolában karácsonyi vásár lesz. A Magyar Vöröskereszt szombaton 11–15 óráig véradásra várja a segítőket. Vasárnap délelőtt az önkormányzat tanulmányi támogatásait adják át, 14 órától a Keceli Musical Stúdió karácsonyváró műsorát tekinthetik meg az érdeklődők. 17 órától a kisállat-kiállítás eredményhirdetése lesz. A három nap alatt nyitott szertárral várja a vendégeket a keceli tűzoltóság, tárt kapukkal a Pintér Művek múzeuma, ingyenes kiállítással a Városi Múzeum. A rendezvényre számtalan kiállító és árus érkezik az ország minden tájáról. A Petőfi Népe nyolcoldalas színes kiadvánnyal jelenik meg jövő csütörtökön a kiállítás tiszteletére.

Nagyon sok mikulásvirág-kompozíciót láthat az érdeklődő majd a keceli kiállításon
Fotó: Barta Zsolt / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában