Kecskemét / Galériával

2019.11.22. 21:17

Jubileumot ünnepelt a Vásárhelyi iskola

Színvonalas, zenés műsorral és szórakoztató diák színdarabbal ünnepelte fennállásának harmincadik évfordulóját a kecskeméti Vásárhelyi Pál általános iskola csütörtökön. A születésnapi ünnepségen Szalayné Mónus Ildikó intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, a kecskeméti önkormányzat képviseletében Engert Jakab­né alpolgármester méltatta az intézmény értékhordozó szellemiségét.

Koós Kata

Fotó: BUS CSABA

Jubileumi gálaműsorral ünnepelte fennállásának harmincadik évfordulóját a kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csütörtökön. A születésnapi rendezvényt az iskolakórus, a pedagógusok és öregdiákok közös, színvonalas, zenés műsora nyitotta meg, majd Szalayné Mónus Ildikó intézményvezető köszöntötte a megjelenteket.

– Iskolánk 1989-ben nyitotta meg kapuit ebben a csodálatos, ifjú, új városrészben, a Petőfivárosban. Azt gondolom, hogy mind az építők, mind a tervezők jól tudták, itt mindig lesz gyerek és feladat. Hogy e környékre szükséges egy fáklya, mely nem más, mint a tudás háza, nem más, mint a Vásárhelyi Pál általános iskola – kezdte ünnepi beszédét az intézményvezető, majd az iskola sokszínű programkínálatát ismertette a megjelentekkel. Megemlítette többek között az intézmény óvoda-iskola programját, a sportoktatást, a művészeti képzést, az iskola német nemzetiségi nyelvoktató, valamint tehetséggondozó programját, vonzó hagyományait, továbbá a szoros testvér-iskolai viszonyt a sepsiszentgyörgyi Gödri Ferenc Általános Iskolával, melynek vezetősége a születésnapi gálaműsoron is részt vett.

Az intézmény működésének kezdeteit, valamint a programját alakító hatásokat Császár Cirill alapító-igazgató elevenítette fel az est során. Kifejtette többek között: a Vásárhelyi iskola a megyében elsőként alkalmazott képességfejlesztő pedagógust.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata képviseletében Engert Jakabné alpolgármester méltatta az intézményt.

– Az iskola igen sokféle értéket képvisel, melyek közül mindenekelőtt a gyermek- és közösségközpontú szemléletet, a magas szintű szakmaiságot és a hagyományok tiszteletét szeretném kiemelni – mondta, majd hozzátette: az iskola értékhordozó szellemisége számtalanszor megmutatkozott a hatékony és eredményes tanár-diák-szülő együttműködésekben, az adománygyűjtésekben, a diákönkormányzati munkában.

– Ezen alkalmak fontos szerepet játszanak a gyermekek szociális érzékenyítésében, kortársi és intergenerációs kapcsolataik elmélyítésében. Az iskola pedagógusai továbbá különösen büszkék lehetnek a fiatalok egészséges életmódra és környezettudatos életszemléletre nevelésére – fogalmazott, majd az intézmény további meghatározó értékeként a magas színvonalú művészeti tevékenységet hangsúlyozta.

– Az intézmény tanulói, legyen szó sportolásról, nyelvtanulásról, természettudományokról vagy alkotó tevékenységről, a hazai és esetenként nemzetközi megmérettetéseken is méltón és eredményesen képviselték Kecskemét városát – mondta, majd példaértékűnek nevezte az intézmény szoros testvér-iskolai viszonyát a sepsiszentgyörgyi Gödri iskolával.

– Az évi rendszeres találkozások erősítik azt a magyarságtudatot, melyre mind­annyiunknak szüksége van – mondta, majd születésnapi ajándékként a városvezetés nevében Szemereyné Pataki Klaudia polgármester aláírásával ellátott, elismerő oklevelet nyújtott át az intézmény vezetőjének, valamint egy logikai-készségfejlesztő játékokat tartalmazó ajándékcsomaggal kedveskedett az intézményben nevelődő gyermekeknek.

A gálaműsor az iskolai énekkar és a művészeti iskola színjáték tanszakos növendékeinek A király új ruhája című magas színvonalú, szerfelett szórakoztató előadásával zárult.

Engert Jakabné elismerő oklevelet adott át Szalayné Mónus Ildikónak
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

Emlékérmeket adományoztak

A jubileumi est végén a Vásárhelyi iskola vezetősége jubi­leumi emlékéremmel méltatta az intézményt segítő, támogató, annak hírneve öregbítésében kimagasló szerepet játszó személyeket. Emlékérmet kapott Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, Császár Cirill alapító-igazgató, Zsámboki Anna tankerületi igazgató, Farkas Zoltánné Aranka, a Vásárhelyi Pál Általános Iskoláért Alapítvány hajdani kuratóriumi elnöke, Takácsné Horváth Márta, a Petőfiváros Gyermekeiért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Palotás József nyugalmazott igazgató, Kis István nyugalmazott igazgató, valamint Kőváriné Kiss Katalin, a Kálmán Lajos Óvoda intézményvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában