Közgyűlés

2024.05.10. 16:48

Európai kisállattenyésztők érkeztek Kecskemétre – galériával

Csütörtök este tartották az Európai Galamb- és Kisállattenyésztők Szövetsége közgyűlésének megnyitóját a kecskeméti Aranyhomok Hotelben. A 27 európai ország tenyésztőit összefogó szervezet négynapos közgyűlésére mintegy 110 tag és tisztségviselő érkezett – mondta el Rohringer István, a nemzetközi szervezet alelnöke.

Horváth Péter

Rohringer István elmondta, hogy hosszú évek óta először tud ülésezni a tenyésztők európai szintű grémiuma, mely nagyon fontos érdekképviseleti szerepet játszik az Európai Unióban. A négy nap alatt számos kérdést tárgyalnak, tisztségviselőket választanak, és legkurrensebb témájuk az állatvédelem kérdése, azon belül is égetően fontos az állatok szállításának megfelelő szabályozása az EU-n belül, ami jelenleg igen kedvezőtlen a hobbiállat-tenyésztők számára.

kisállattenyésztő, közgyűlés, európa
A képen balról: Gion Gross és Sztachó-Pekáry István a kisállattenyésztők közgyűlésén
Fotó: Horváth Péter

A megnyitón Gion Gross fő tisztségviselő köszöntő szavai után prof. dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester üdvözölte Kecskeméten a nemzetközi közösség tagjait. Az alpolgármester kiemelte, hogy Kecskemét támogatja a kisállattenyésztőket, és méltatta tevékenységüket.

A szervezet tagjai vasárnapig üléseznek a megyeszékhelyen. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában