Kecskemét

2019.11.18. 17:35

Csütörtöktől lehet használni a Kecskemét Dél autópálya-csomópontot

November 21-től, azaz csütörtök reggeltől az M5-ös autópálya – Kecskemét Dél csomópontjának fel- és lehajtó ágait ismét teljes körűen lehet majd használni – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. szerkesztőségünkkel.

Hraskó István

Fotó: Hraskó István

Az M5-ös autópályánál két, a teljes szakaszon az autópálya és az 5-ös főút között további 3 turbó körforgalom épült meg. A körforgalmak elkészültével megszűnnek a korábban érvényben lévő forgalomterelések, a korábbi csomópontok helyén épített körforgalmak biztonságosabb közlekedést tesznek lehetővé. Az M5-ös autópálya a város irányából az 541. sz. főút (Halasi úti) és Búzakalász utcai körforgalmakon keresztül ismét közvetlenül megközelíthető lesz. Az 54-es főúton az útirányjelző-tábla rendszer kiépítéséig, illetve az útburkolati jelek felfestéséig a közlekedőknek továbbra is 30-60 km/h-s sebességkorlátozásra kell számítaniuk.

Jelenleg az 5-ös főúti kerékpárút és aluljáró, valamint a főút melletti ingatlanok kiszolgálását biztosító szerviz- és kerékpárutak építése van folyamatban.

A NIF közölte: a beruházás eredményeként, várhatóan 2020 második negyedévétől jelentős mértékben javul Kecskemét elérhetősége és a város déli ipari területén található vállalkozások kiszolgálása is. A kapacitásbővítésnek köszönhetően csökkennek az útszakaszon időszakosan jelentkező torlódások, ezáltal a közlekedők rövidebb idő alatt érhetik el az autópályát. A fejlesztés a NIF beruházásában hazai forrásból valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában