Bács-Kiskun megyei Prima díj

2019.11.30. 07:07

Átadták a megyei Prima díjakat

Pénteken rendezték meg az ősz legrangosabb eseményét, a jubileumi 15. Bács-Kiskun megyei Prima-gálát Kecskeméten, a Four Points by Sheraton Hotelben, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szervezésében. A 10 kategóriagyőztes közül hárman vehették át a Bács-Kiskun megyei Prima díjat.

Horváth Péter

Fotó: BUS CSABA

Az elmúlt 15 évben számos megyénkben élő orvos, művész, tanár, mérnök és sportoló vehette már át a díjat, mely nem csak hatalmas erkölcsi elismeréssel, hanem egy-egymillió forint pénzjutalommal is jár, míg a Közönség- és a Különdíjas nyertesei félmillió forinttal lettek gazdagabbak. A vállalkozói összefogás nyomán megszületett Prima díj küldetése, hogy általuk a tudomány, a kultúra és a sport valamely területén jelentős eredményt elérő személyek méltó kitüntetésben részesüljenek.

Az est meghívottjai között szerepeltek a megye legnagyobb vállalatainak vezetői és azoknak a kis- és középvállalkozásoknak a vezetői, akik jóvoltából létrejöhetett a díj. Jelen voltak még A megye és Kecskemét városvezetői és vezető tisztségviselői és a 10 kategóriagyőztes Prima-jelölt.

Idén a képzőművészet kategóriában Daróczi Csaba természetfotóst díjazták. Daróczi Csaba a baon.hu-nak elmondta, hogy számos díjat vehetett át idén, a világ számos színpadán, de ennyire meghatódva nem volt még sosem.

Az építészet kategóriában a 7. Dimenzió Építésziroda és három alapítója Bozsódi Csaba, Pankotai Gyula és Venczel Tamás kapta a díjat. Venczel Tamás ügyvezető igazgató elmondta, hogy 25 éve dolgoznak együtt vállvetve és mindannyian megilletődtek a döntéstől.

A zeneművészet kategóriában Durányik László karnagy vihette haza a Prima díjat. Kérdésünkre elmondta, hogy meglepetten érezte magát neve elhangzásakor. Hangsúlyozta, hogy díjazásában közrejátszhatott, hogy lelkesen és hittel végzi hivatását. Hangsúlyozta: biztató a jövőre nézve, hogy a díjat odaítélő vállalkozók számára is fontos a komolyzene.

A közönségdíjat a kiskunhalasi nyelvtanár, Vladár Éva kapta, aki az oktatás kategóriában indult. Sajnos a gálát megelőzően kórházba került, így férje, Paul Crowson vette át. Paul Crowson a baon.hu-nak elmondta, hogy egy élethossznyi pedagógusi pályafutás megkoronázását jelenti Vladár Éva számára a díj. Fiatalon szeretett bele az angol nyelvbe és egész tanári pályáján a nyelv iránti szerelmét adta tovább a generációk számára. Az ő hatására nagyon sokan választották az angol nyelvtanári hivatást.

A Bács-Kiskun megyei VOSZ különdíjat adományozott Romsicsné Szarka Vera népművész mesternek. Elmondta, hogy nem számított a díjra, de hatalmas örömet jelent neki és nagyon köszöni a szavazatokat.

A jubileumi estet Weninger Richárd, a VOSZ Bács-Kiskun megyei szervezetének elnöke nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy a vállalkozói összefogásból megalapított Prima díj kiállta az idők próbáját és a 15 év alatt méltó rangra emelkedett a megye kulturális életében.

Köszöntőt mondott Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, aki beszédében hazánk történeti és emberi értékeit méltatta, majd kiemelte, hogy megyei elnökként számtalan, a jelöltekhez és a díjazottakhoz hasonló kiváló embert ismerhetett meg, kiknek műve és életútja példaértékkel szolgál mindannyiunk számára.

A Prima díjak után átadták a Vállalkozói díjakat, melyeket idén a legjobban teljesítő vállalkozók, illetve vállalatok vehettek át a VOSZ elnökétől és Weninger Richárdtól. Az Év Ipartechnikai Vállalkozója H. Szarvas Lajos, a kecskeméti székhelyű Hennlich Ipartechnika Kft. ügyvezető tulajdonosa lett. Az Év Mélyépítő Vállalkozója címmel tüntették ki Rimai Norbertet, a Rimai Útépítő ügyvezető-tulajdonosát. A nyárlőrinci székhelyű Maspex Olympos Kft. lett Az Év Élelmiszeripari Vállalkozása, amit dr. Tavaszi Roland cégvezető vett át. Az Év Mezőgazdasági Vállalkozója díjat Erdődi Péter, a kecskeméti Hírös Fóliaház Kft. tulajdonosa vehette át.

A VOSZ által alapított Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjat Cseri István orgoványi polgárőrnek ítélték oda.

Az országos szintű Év Vállalkozója díjat a megyéből Csengery Zsolt, a Deltaplast Kft. ügyvezető-tulajdonos és Tóth László, a kiskőrösi Agro Line Kft. ügyvezető-tulajdonosa kapta.

Látványos fényfestést is láthatott a közönség:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában