Kecskemét

2019.11.13. 07:00

A nyugdíjas rendőrök ismerték legjobban János evangéliumát

A Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Szövetsége és Kecskemét Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsa a kecskeméti egyházak támogatásával immár kilencedik alkalommal rendezte meg a városi bibliaismereti vetélkedőt pénteken a Református Kollégium konviktusában.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

János evangéliuma adta a kilencedik Városi Bibliaismereti Vetélkedő témáját pénteken, melyen 13 négyfős vegyes csapat mérte össze a kereszténység szent könyvével kapcsolatos tudását. A vetélkedő – mint neve is mutatja – minden évben a Biblia valamely részét, tanítását vagy alakját emeli középpontba és ezzel kapcsolatban állítják össze az aktuális feladatsort.

A vetélkedőt az ökumené jegyében még 2011-ben a néhai Gódor József által vezetett nyugdíjas szövetség indította útjára. A versenyre készülő négyfős csapatokban a két nyugdíjas mellett két 7-10. osztályos tanuló is helyet kapott. A vetélkedő hagyománya, hogy a városi keresztény egyházak évente váltják egymást a verseny témájának kiválasztásában, a feladatsor összeállításában és a vetélkedő lebonyolításában. Az idei verseny szakmai megvalósítója a Kecskeméti Református Egyházközség volt, Kuti József elnöklelkész vezetésével. A 13 nyugdíjasklub mellett a Kodály iskola, a Corvin Mátyás Általános Iskola, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, a Református és a Piarista általános iskola és gimnázium, valamint a Vásárhelyi és a Széchenyi vendéglátóipari iskola tanulóival egészültek ki a csapatok. A nyugdíjas rendőrök csapatát a Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény egy diákja, míg a Díszítőművész Szakkör csapatát a tázlári II. János Pál katolikus iskola egy diákja erősítette.

A vetélkedő a Kecskeméti Református Általános Iskola 6. d osztályának egyházi énekekből álló műsorával kezdődött, melyek közt elhangzott Pál apostol Szeretethimnusza is. A verseny moderátora Kuti József tiszteletes volt. A zsűriben Hulej Enikő evangélikus lelkésznő, Feczák László görögkatolikus szervezőlelkész, Varga Nándor református lelkész, az Egyházközség igazgatótanácsának elnöke és Hatházi Róbert, a Szentcsalád Plébánia plébánosa foglalt helyet. A zsűri elnöki teendőit Lévai Jánosné, a civil és egyházi szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős tanácsnok látta el.

A vetélkedőt Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere nyitotta meg, aki elmondta, hogy az esemény nagyon komoly értékeket közvetít, mely során a generációk találkoznak és együtt tanulnak nem csak a vetélkedő tárgyáról, hanem egymásról is, ami a kölcsönös megértést segíti elő, majd a vetélkedő másik fontos értékéről is szólt. – A másik nagyon komoly érték a Bibliára épül, mely nekünk, a keresztények számára meghatározza életünket, azt a fonalat, mely szerint élünk és ami felé elköteleztük magunkat – mondta Engert Jakabné és hozzátette, hogy a verseny további erénye, hogy az ökumené jegyében zajlik.

A vetélkedő moderátora, Kuti József elnöklelkész köszöntőjében elmondta, hogy az eredménytől függetlenül mindenki győztes, aki elolvasta a témát adó János evangéliumát.

Mintegy kétórányi intenzív munka után a Rendőrségi Nyugdíjasok BKKM Egyesülete bizonyult az evangélium legjobb ismerőjének, a csapat ráadásul az egyik tanuló betegsége miatt csak három fővel indult a versenyen. A győzelemért járó vándorserleget Lévai Jánosnétól vehették át. A szervezők a részt vevő csapatoknak emléklapot ajándékoztak és a csapattagok könyvjutalomban részesültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában