Szabadszállás

2019.10.09. 15:03

Négyszáznál több természetbarát ismerkedett a Felső-Kiskunság természeti szépségeivel

Hatodik alkalommal rendezte meg őszi strázsa túráját a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub turisztikai szakosztálya. A rendezvény az egyesület, a „Dicsőség és Mártírhalál”, az 1848-49-es sikeres téli-, tavaszi- és nyári hadjárat, valamint az azt követő megtorlás eseményeit feldolgozó, a hősöknek emléket állító programsorozatának záró eseménye volt.

Gulyás Sándor

Fotó: Varga Péter, Kiss József

Az őszi túrára idén több mint négyszáz természetbarát nevezett, akik a 15 és 24 kilométeres távok közül választhattak. A résztvevők közel egyharmada az „Ötpróbával Tokióba” rendezvénysorozat keretében a megszerezhető pontokért is küzdött, de ez a túra része volt a Magyar Szabadidősport Szövetség „Világ Gyalogló (hó)Nap” rendezvénysorozatának is.

– A legidősebb résztvevő Zsolnai István Budapestről érkezett, aki 81 évesen teljesítette a 28 kilométeres távot, a legfiatalabb túrázónk pedig Botos Léna, Juhász Ákos, Fábián Olivér és Józsa Ádám Szabadszállásról voltak, ők a Szabadszállási Túraszakkör szervezésében teljesítették a 15 kilométert. Köszönet illeti a Dömsödi Széchenyi István Általános Iskola és a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium lelkes pedagógusait is, akik közel 150 gyermekkel – köztük számos német cserediákkal – érkeztek Szabadszállásra – emelte ki a rendezvény kapcsán Búza Vince főszervező, a Honvéd Nyugdíjas Klub sport- és turisztikai szakosztályának elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában