Kecskemét

2019.10.09. 15:01

Közel négyszáz új bölcsődei férőhely jön létre

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 21 Bács-Kiskun megyei település pályázata kapott pozitív elbírálást bölcsődei férőhelyek kialakítására és fejlesztésére – jelentette be Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke sajtótájékoztató keretében tegnap a Megyeházán.

Koós Kata

Rideg László (balra) tegnap jelentette be a pályázat eredményét

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

– A nyáron nyílt meg összességében ötmilliárd forint értékű bölcsődei pályázati lehetőség. Megszülettek a döntések, hogy a települések megnyerték az összegeket. A következő lépés a támogatási szerződések megkötése lesz, azzal egyidejűleg pedig az összes település megkapja a teljes összeget előlegként – mondta, majd hozzátette: a TOP keretösszege immár több mint hétmilliárd forinttal bővült.

– A TOP-os pénzek eredetileg 63 milliárd forintos keretösszeget adtak Bács-Kiskun megye területén való felhasználásra, mely összeg immár 70 milliárd forint felett jár – közölte.

A 21 településen a közeljövőben 34 csoportban összesen 387 új bölcsődei férőhely létesülhet egyrészt a már meglévő intézmények bővítésével, másrészt vadonatúj intézmények építésével.

A nyertes települések képviseletében Szabó Gellért, Szentkirály polgármestere mondott köszönetet a támogatásért.

– A megyei önkormányzat a keretösszeget valóban az egész megye területén kívánja hasznosítani. Gazdája tud lenni a megye teljes területének úgy, hogy a helyben lévő értékeket kiaknázva járja ki, hogy uniós forrásokat nyerjünk. Ez olyan példa Magyarországon, mely az egyetlen, igazi jó gyakorlat kellene, hogy legyen – fejtette ki, majd hozzátette: Szentkirályon jelenleg egy nyolc kisgyermek ellátására alkalmas minibölcsőde működik. A szentkirályiak régi álma válik valóra, ha az elnyert 275 millió forint pályázati támogatásból megépül az új, kétcsoportos, 28 gyermek ellátására alkalmas bölcsőde.

Rideg László (balra) tegnap jelentette be a pályázat eredményét
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

A támogatást nyert települések: Szentkirály, Tiszakécske, Mélykút, Csólyospálos, Kiskunfélegyháza, Szalkszentmárton, Izsák, Tázlár, Városföld, Bácsalmás, Ballószög, Bácsbokod, Kiskőrös, Páhi, Soltszentimre, Érsekcsanád, Orgovány, Vaskút, Baja, Kerekegyháza, Solt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában