Kecskemét

2019.09.08. 07:58

Ünnepeltek a civil szervezetek a városi korzón

Városi Civil Korzót rendeztek pénteken. A Szent István-­szobor mellett a színpadon egész délután műsorok szórakoztatták az érdeklődőket.

Hraskó István

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat flashmobot tartott a Civil Korzón

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Hraskó István

A Szent István-­szobor mellett a színpadon egész délután műsorok szórakoztatták az érdeklődőket, Szilágyi Áron a Leskowsky Hangszergyűjtemény különleges hangszereit mutatta be, a máltaisok a mustármagnyi hitről adtak elő flashmobot, de fellépett például a Hírös Város Dalkör, a Pacsirta Népdalkör, a Grapevine Show Dance Klub, a Mátyás király Citerazenekar, a Hírös Barackvirág Táncegyüttes és a Novum kamarazenekar is, valamint bemutatkozott a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete.

Kőváriné dr. Bartha Ágnes, a szervező Városi Civil Kerekasztal soros elnöke elmondta: a kulturális, nyugdíjas, szociális és közművelődési kerekasztalokhoz tartozó egyesületek, alapítványok közül összesen 27 képviseltette magát a rendezvényen, de ennél sokkal több, összesen közel 80 tagjuk van. A korzó jó alkalom, hogy a kikapcsolódás mellett megismertessék tevékenységüket az arra járókkal, új tagokat toborozzanak, mint például tette most ezt a kerékpáros klub. Újdonságként volt kerekasztal a fenntartható fejlődés témakörében is.A kerekasztal az egyesületek koordinatív szerve, van kialakított eljárásrend, de nem ölt semmilyen hivatalos formát, nem jogi személyiség – nyilatkozta Kőváriné dr. Bartha Ágnes. Évente megújulnak, februárban a Civil Napon döntenek a kerekasztalok összetételéről és a delegáltakról. Havonta megtartott üléseiken megbeszélik az aktuális, tagokat érintő problémákat, igyekeznek egymást segíteni, támogatni. Jövőre már a második nemzetközi konferenciájukat tervezik határon túli magyar vendégek részvételével.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat flashmobot tartott a Civil Korzón
Fotó: Hraskó István / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában