Kecskemét /galériával

2019.09.02. 11:39

Meséken keresztül ismerkedtek a színházzal

A kecskeméti Katona József Színház másfél évvel ezelőtt kezdett bele Meseváros elnevezésű projektjébe, melynek keretében az óvodás és általános iskolás korosztályt igyekezett megismertetni a meséken keresztül, élményszerűen a színház különleges világával.

Koós Kata

A programban részt vevő gyerekek közül is többen jelen voltak

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Megvalósítására az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében nyert pályázati támogatást a teátrum, a projekt zárórendezvényét csütörtökön tartották. A rendezvény résztvevőit Cseke Péter igazgató köszöntötte, aki beszédében hangsúlyozta: a teátrum fontos missziója immár 12 éve a gyerekek és az ifjúság színházba csalogatása. E küldetés egyik lépcsőfokaként valósult meg az elmúlt 18 hónapban a Meseváros projekt. Réczei Tamás művészeti vezető elmondta: – A programsorozat két korcsoportot szólított meg, az óvodás és általános iskolás korosztályt. A mesék, melyek a tematika alapját adták a Hamupipőke, A kis gyufaárus lány, Az égig érő paszuly, A rettenthetetlen ólomkatona és A fenyőfa mese voltak.

Az óvodás korosztály témavezetője Csombor Teréz volt, az általános iskolás gyerekeket pedig Csapó Virág, Märcz Fruzsina, Szegvári Julianna, Tóth Kata és Mahalek Gábor kalauzolta a mesék és a színművészet világában. A Meseváros művészetpedagógiai programban hat oktatási-nevelési intézményben tanuló és nevelődő, összesen 245 gyermek vett részt.

– Az óvodás korosztályt a Ferenczy Ida Óvoda nagycsoportosai képviselték, míg a kisiskolás korosztályt a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola, illetve további két tagintézménye, a Lánchíd Utcai Általános Iskola, valamint a Móra Ferenc Általános Iskola, továbbá a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola tanulói képviselték – tájékoztatott Lesku Katalin projektmenedzser.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában