Kalocsa

2019.09.06. 11:18

Egymillió forintért vehetett bútort az EGYMI

A Kalocsai Nebuló Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (EGYMI) az Alapítvány a Kalocsai Gyógypedagógiáért nevű szervezet segítségével jutott hét számjegyű támogatáshoz, amit a Szerencsejáték Zrt.-től kaptak. Az állami céghez benyújtott pályázatuk végeredménye teljesen új bútorzat, amit több célra is hasznosítani tudnak.

Gábor János

– Az épület felújítása kapcsán kerestük meg a Szerencsejáték Zrt.-t, amely egymillió forintot adományozott nekünk, egy feltétellel: bútorokat vásárolhatunk belőle, kizárólag a Nebuló EGYMI számára – mondta Tamás Krisztina, az Alapítvány a Kalocsai Gyógypedagógiáért kuratóriumának elnöke. – Az ebédlőnkben már elég régiek voltak a bútorok, ezért választottuk az itt lévő asztalok és székek cseréjét. A berendezéseket egyébként a könyvtárban is tudjuk használni, egyéni differenciálások és csoportmunkák során – magyarázta.

Az intézmény még a vakáció ideje alatt megkapta a bútordarabokat, amelyeket az első iskolanapokban állítottak szolgálatba. A szervezetvezető hozzáfűzte: az új berendezések – vidám színviláguknak köszönhetően – sokat javítanak azoknak a helyiségeknek a hangulatán, amelyekben használni fogják őket.

– Nem csak az ebédlő bútorzatának cseréje volt fontos, hiszen nálunk nagyon komoly jelentősége van a különböző egyéni foglalkozásoknak, amelyeket így már nyugodt, szép környezetben, egészen más körülmények között tudunk megoldani – hangsúlyozta Tamás Krisztina. – Mindezek miatt kijelenthetjük, hogy nagyon sokat jelentett ez a felajánlás – summázta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában