Kalocsa

2019.09.08. 10:39

A város is ad pénzt a hajóhangárra

Bár konkrétum még nincs, az biztosra vehető, hogy hét számjegyű összeggel fog hozzájárulni a városi költségvetés ahhoz a versenyhajó tárolására alkalmas hangárhoz, amit a Kalocsai Sportegyesület (KSE) Evezős Szakosztálya épít fel a meszesi Duna-­parton.

Gábor János

Az épület fenntartója az egyesület lesz, de az építkezéshez segítségre van szükségük, azon túlmenően is, hogy az önkormányzat ingyenesen adja használatba a területet, persze nem minden feltétel nélkül.

A KSE még júliusban fordult segítségért az önkormányzathoz, mondván, a pályázati forrásból hangárépítésre elnyert 11,2 millió forint nem lesz elegendő a teljes beruházásra, ezért a bekerülési költség 15 százalékát kérték támogatásként. Jelezték továbbá, hogy szeretnék, ha az elkészült ingatlan – bár önkormányzati területen fog állni – az egyesület tulajdonába kerülne. Mindezért cserébe legalább 15 évig biztosítani fogják a sportcélú felhasználást.

A beruházást egyébként úgynevezett Natura 2000 területen, vagyis az Unió által az európai ökológiai hálózat részének nyilvánított, közösségi jelentőségű, természetes, ezért védelmet élvező élőhelyen szeretnék megvalósítani. Ez az, amivel a pályázat benyújtásakor nem számoltak, márpedig többletköltséget jelent, hiszen a tervezettnél sokkal nagyobb pénzkeretet kell majd szánni az engedélyeztetési eljárásra. Amíg ennek pontos összege, valamint a kivitelezői árajánlat nincs meg, addig a város sem tud dönteni a KSE-nek szánt támogatás nagyságrendjéről, legfeljebb a támogatási szándékról, hangzott el a legutóbbi testületi ülésen. Dr. Bálint József polgármester ugyanitt jelezte: az előzetes vizsgálatok alapján az evezősök valószínűleg alulkalkulálták a 15 százalékos, tehát 1,68 millió forintos támogatási összeget, de ettől függetlenül is az szerepelt a napirendben, hogy a testület támogassa a projektet, csak éppen a konkrét összeg ismeretében tárgyalja újra, később.

Magyarán: nem utoljára került terítékre az ügy a városházán, de szinte biztosra vehető, hogy lesz hangár, mert a testület teljes egyetértésben támogatta, hogy kisegíti a sportegyesületet, mind a pluszköltséggel, mind pedig a tulajdonosi hozzájárulással, hogy használhatják a területet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában