Kecskemét

2019.09.12. 13:07

A jövő héten az ovisokat várják a vadaskertbe

A vadaskertben kezdetét vette az Általános Iskolások Hete, mely minden évben népszerű. A diákok betekintést kapnak a vadaskert mindennapjaiba, sokat tanulhatnak az állatokról, és látványetetésben vehetnek részt. Az állatgondozók a látványetetések során a makákókat, az örvös medvéket és a lámákat etetik, illetve mutatják be az osztályoknak.

Sebestyén Hajnalka

Jövő héten folytatódik a sorozat, és az óvodásokat várják majd a vadaskertbe. Közben szombaton egy különleges programnak ad helyet a létesítmény.

A Montázsmagazin országos vers- és prózaíró pályázatot hirdetett a nyár elején minden korosztály számára, Szeretem az állatokat címmel. Már a címe is jelezte, hogy az állatok segítéséről, állatvédelemről várták az írásokat. Az ünnepélyes díjátadó szombaton 11 órakor kezdődik a vadaskertben. A műsor végén a Montázsmagazin jelképesen örökbe fogad egy fülesbaglyot és az ázsiai örvösmedve-párt, Luckyt és Buddhát. Az ázsiai örvös medvékből nagyon kevesen élnek már a világban, így szeretnék felhívni rájuk a figyelmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában