demonstráció

2019.08.14. 15:31

Utcára vonulnak az állatvédők Halason

Az állatvédők előbb egy online aláírásgyűjtést indítottak azért, hogy a kutyáját különös kegyetlenséggel kivégző balotaszállási asszony a lehető legszigorúbb büntetést kapja. A petíciót eddig már több mint 183 ezren írták alá. Három állatvédő szervezet pedig augusztus 25-re békés megmozdulást szervez Kiskunhalasra és Balotaszállásra.

Pozsgai Ákos

A kiskunhalasi Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány, valamint a kecskeméti székhelyű Argos Állatvédelmi Egyesület és a Bol-dog Természet és Állatvédelmi Alapítvány békés tüntetést szervez augusztus 25-re Kiskunhalason a Járásbíróság épülete elé, valamint Balotaszálláson arra az útra, ahol megállították azt az autót, amelynek lökhárítójához kötötte a sofőr a kutyáját és halálra vonszolta.

– A megmozdulás békés és erőszakmentes lesz – szól a három állatvédő szervezet felhívása, amelyben azt kérik, hogy akit megrendített a balotaszállási állatkínzás ügye és szeretné elmondani a véleményét, azokat várják a demonstrációra. – Adjunk hangot együtt annak, hogy itt az ideje letöltendő börtönbüntetést kiszabni arra, aki állatot kínoz. Aki állatot kínoz, emberrel folytathatja! Nem tűrjük az erőszakot! – olvasható többek között az állatvédő szervezetek közleményében.

A szervezők azt kérik, hogy aki tud, kocsival menjen és vigyen magával egy plüss figurát, egy szál virággal vagy led mécsessel készüljön, gyertyát senki se vigyen. Valamint kérnek mindenkit, hogy fekete, vagy szürke pólóban vagy felsőben vegyen részt a demonstráción.

A tüntetés augusztus 25-én, vasárnap 16 órakor kezdődik a Köztársaság utcán a bíróság előtt, majd a megmozdulás résztvevői gépkocsikkal Balotaszállásra mennek, ahol azon helyen folytatódik a demonstráció, ahol megállították a kutyát vonszoló autót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában