galériával

2019.08.18. 12:22

Szórakoznak és ünnepelnek a Mélykúti Napokon

Szombaton vette kezdetét a Mélykúti Napok, ahol a hosszú hétvége alatt több helyszínen, színes programokkal várják az érdeklődőket.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Pozsgai Ákos

Az ünnepélyes megnyitót követően helyi és kistérségi fellépők, művészek zenés-táncos műsora szórakoztatta a Petőfi térre kilátogatókat. Színpadra lépett a délután folyamán többek között a mélykúti Anna Tánccsoport, a Hagyományőrző Népdalkör, a Szederinda Citerazenekar, a paptamási Gilice Néptáncegyüttes, a bácskossuthfalvai Rezeda Asszonykórus, valamint a palicsi Szederinda Népdalkör.

A gyerekek is megtalálhatták a kedvükre való elfoglaltságot a téren, ugrálhattak a légvárban és kipróbálhatták népi fajátékokat. A hét órási szentmisét követően a zenéé volt a főszerep, az Edda Művek adott nagysikerű koncertet. A szombati mulatságot lézershow és retro disco zárta.

A rendezvénysorozat további programjai között szerepel még a vasárnapi búcsú a művelődési ház mögötti téren, hétfő délután pedig egy barátságos futballmérkőzést láthatnak az érdeklődök a sportpályán a Mélykút SE és a B&K Mélykút Öregfiúk játékosaitól.

Az államalapítás ünnepén délelőtt szoboravatásra és Mélykút várossá nyilvánításának tíz éves évfordulója alkalmából tartott ünnepségre kerül sor a Petőfi téren.

A négynapos programsorozat ideje alatt több kiállítás is megtekinthető a településen, mint például, a Természetjáró Egyesület fényképtárlata, a Szent Joachim Katolikus- és Falumúzeum vagy épp a Kézimunka Szakkör kiállítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában