pótfelvételi

2019.08.04. 19:57

Számítanak még jelentkezőkre a bajai intézmények

Nőtt, és várhatóan még emelkedni fog a hallgatói létszám az Eötvös József Főiskolán. Ezt közölte az intézmény a felvételi ponthatárok nyilvánosságra hozását követően.

Kubatovics Tamás

A főiskola Szegedi úti épületébe legalább 150 gólyát várnak szeptemberben

Forrás: Petőfi Népe

A felvételi eljárás első körében csaknem 30 százalékkal többen jutottak be az intézménybe, mint egy évvel korábban. Eszerint nappali tagozaton 53, míg levelező tagozaton 89 fővel indíthatják a 2019/2020-as tanévet az első évfolyamon. Az intézmény rektora, dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya, korábban hírportálunknak nyilatkozva pozitív jelként említette, hogy negyedével nőtt az EJF-re jelentkezők száma, első helyen 250-en jelölték meg a nagy múltú főiskolát. A legnépszerűbb képzésnek az óvodapedagógus szak bizonyult a jelentkezők körében. Az is eldőlt, hogy gazdálkodási és menedzsment képzés csak költségtérítéses formában indul a főiskolán, a tervezett roma óvodapedagógus, valamint roma tanító szak viszont nappalin nem indul ősszel.

A főiskola Szegedi úti épületébe legalább 150 gólyát várnak szeptemberben
Fotó: Petőfi Népe

Az NKE Víztudományi Karán építőmérnöki, környezetmérnöki és vízügyi üzemeltetési mérnöki képzések nem indulnak, fizetős, hivatalosan önköltségesnek nevezett formában, állami ösztöndíjas rendszerben azonban ezeket oktatják majd nappali és levelező munkarendben egyaránt. Sőt, a pótfelvételi időszakban is bekerülhetnek hallgatók az állami finanszírozású képzésekre. Mindkét bajai intézményben a gólyák számának növekedését remélik a felvételi második körétől. A pótfelvételi során – néhány kivételtől eltekintve – kizárólag önköltséges képzések indulnak. A szabályt erősítők közé tartozik a meghirdetett bajai vízügyi képzések többsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában