hagyományőrzés

2019.08.19. 14:32

Falunapokat rendeztek Ordason

A falunapokon pénteken négy csapat részvételével megrendezték a már hagyományos, villanyfényes kispályás focitornát az ordasi csapat egykori edzője, Komjáti János emlékére. Este retró diszkóval zárták a napot.

Zsigmond Enikő

Forrás: Petőfi Népe

Szombaton a Duna-parton rendeztek horgászversenyt. A falunapokon Szabó Zsolt polgármester mondott köszöntőt. A falu idei fejlesztései mellett arról beszélt, milyen fontos, hogy észrevegyük az élet apró csodáit a mindennapjainkban, hogy jól érezzük magunk a lakóhelyünkön, az otthonunkban és embertársaink között. Mészáros János Elek koncertje után a zsúfolásig telt faluházban megnyílt az ordasi alkotótábor kiállítása Szabó Mátyás gitárjátéka kíséretében. Az idei „termésből” hatvannégy kép került a falakra, melyből néhány még a megnyitón új gazdára is talált.

Fotó: Petőfi Népe

A bőséges és igen finom szürke marhából készült falunapi ebédet Molnár László és csapata rotyogtatta a bográcsokban több mint háromszáz főre, nyomtatásnak finom rétes került az asztalokra, hogy a gasztronómiai programpont se maradjon ki a falunapból.

A délutáni kínálatban operett-­előadás, aztán a Hőgyészi Székely Kör Bokréta csoportjának néptáncműsora rázta ki a színpad deszkái közül a port, a hatvanas-hetvenes évek táncdalfesztiváljait hozta el a Bajai Fiatalok Színháza, majd Oláh Gergőnek tapsolta pirosra a tenyerét a nagyérdemű. S aki még bírta szusszal, annak hajnalig húzta a talpalávalót a Joy partizenekar. A programok sorát a vasárnapi ökumenikus istentisztelet zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában