galériával

2019.08.20. 11:30

Aratófesztivált tartottak Kerekegyházán

A hagyományoknak megfelelően idén is látványos aratófesztivállal emlékeztek meg államalapításunkról, ünnepelték meg az új kenyeret a kerekegyháziak. A hétfőn megtartott program nyitánya az ünnepi képviselő-testületi ülés volt, melynek keretében vehették át a városi szintű kitüntetéseket azok a polgárok is, akik az utóbbi időkben legtöbbet tettek a köz érdekében.

Gulyás Sándor

Fotó: Gulyás Sándor

A város képviselő-testülete idén a Kerekegyházáért Díjat dr. Fehér Tibornak ítélte oda. Kerekegyháza Közszolgálatáért Díjban részesült Gogolákné Molnár Éva, Pesti Andrea, Kövecsesné Szanda Gabriella, Sinkáné Harmati Mónika, Marton Józsefné, Szakállné Galbavi Márta. A Kerekegyháza Közösségéért Díjat Kecskeméti István, Vágóné Schiszler Zsuzsanna, a Kerekegyháza Közművelődéséért Díjat Ferenczné Csertő Ágnes, a Kerekegyházi Tehetség Díjat Mozsárik Levente, Seres Ákos, a Kerekegyháza Sportjáért Díjat Gazdag Attila és a megye II. labdarúgó csapata vehette át. Nyugdíjba vonulásuk alkalmából emléklappal tüntették ki Gyulai Lászlónét, Horváth Gábornét, Szappanos Balázsnét. Pedagógus Díszoklevélben részesült Bódis Imréné. Az elismeréseket dr. Kelemen Márk polgármester adta át a település legkiválóbbjainak.

Az ünnepség igazán látványos része, a délutáni XVII. Aratófesztivál volt. Az aratógépek, a csikósok zeneszó mellett, nótázva vonultak végig a város utcáin. Az aratógépeket Orosz Sándor mutatta be az érdeklődő közönség számára, közreműködtek a Kereki Nótások. A felvonulókat dr. Kelemen Márk polgármester és Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a főtéren, az új kenyeret Palóczi Károly lelkipásztor áldotta meg, Ruskó Norbert plébános szentelte fel. A program népdal műsorral, hagyományos kenyérdagasztással és cséplési bemutatóval, gyermek- és színpadi programokkal, szabadtéri mulatsággal folytatódott. A jó hangulatról a Tavaszi Szél Népdalkör, a Örökség együttes, a Kerekegyházi Retro Band gondoskodott.

Egy vérből valók vagyunk

Az Aratófesztivál színes kavalkádjához ebben az esztendőben a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat is csatlakozott. A rendezvény keretében a látogatók többek között bepillantást nyerhettek a testvérmegyék táncegyütteseinek magával ragadó lendületébe és megkóstolhatták térségünk legkiválóbb rozé, vörös és fehér borait, valamint Bács-Kiskun megye kenyerét, a „Boldog kenyeret” is. A rendvény vendégei voltak a vajdasági, Topolyáról érkezett Cirkalom táncegyüttes, a Hargita megyei Szilvamag Néptánccsoport, az Erdélyből érkezett háromkúti Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában