Kecskemét

2019.07.23. 17:30

Segítik a középfokú nyelvvizsga megszerzését

Néhány év kihagyás után újra nyitja kapuit a Kecskeméti Regionális Felnőttképzési Központ – jelentették be hétfőn sajtótájékoztató keretében a Tudomány és Művészetek Házában.

Sebestyén Hajnalka

A sajtótájékoztatón részt vett dr. Kraszkó Károly, a megyei TIT elnöke, Szabics István, a TIT megyei igazgatója, valamint Prof. dr. Szécsi Gábor, az egyetem dékánja

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A Kecskeméti Regionális Felnőttképzési Központ a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara együttműködésében gazdagítja szep­tembertől Kecskemét felsőoktatási képzési kínálatát, ezen belül új egyetemi képzésekkel és felnőttképzési programokkal.

A rendezvényen elhangzott: a diplomával rendelkezők augusztus 21-ig jelentkezhetnek a két féléves képzésekre, melyek a Tudomány és Művészetek Házában zajlanak majd.

A sajtótájékoztatón egy kedvező lehetőségről is szólt dr. Szécsi Gábor dékán, annak apropóján, hogy 2020-tól csak nyelvvizsgával rendelkező diákok kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat.

– Próbálunk eléje menni a problémának, és szeptembertől kedvezményes nyelvtanfolyamot indítunk angol és német nyelvből Kecskeméten. Az 50 órás nyelvtanfolyam 20 ezer forintba kerül, korosztálytól és nyelvismerettől függetlenül bárki jelentkezhet. A cél a középfokú nyelvvizsga megszerzése. Ha szükséges, újabb 50 órában folytatható a nyelvtanulás. További kedvezmény, hogy a pécsi egyetemre első helyen jelentkezőknek sikeres nyelvvizsga esetén a tanfolyam teljesen ingyenes – jegyezte meg a dékán.

A képzésekre az alábbi email címen lehet jelentkezni szeptember 6-áig: [email protected].

A sajtótájékoztatón részt vett dr. Kraszkó Károly, a megyei TIT elnöke, Szabics István, a TIT megyei igazgatója, valamint Prof. dr. Szécsi Gábor, az egyetem dékánja
Fotó: Sebestyén Hajnalka / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában