autópálya-lehajtó

2019.07.27. 14:28

Nagy gond az átmenő kamionforgalom Kunszálláson

Egy újabb lépéssel került közelebb Kunszállás ahhoz, hogy végre megépüljön az autópálya-lehajtó a település határában.

Vajda Piroska

Kovács Imre szerint az ingatlanok is felértékelődnek

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Vajda Piroska

Kovács Imre kunszállási polgármester arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy hamarosan elindulhat az M5-ös autópálya kunszállási csomópontjának kiviteli terveire kiírt közbeszerzés.

A Belügyminisztérium ugyanis felszabadította a rendelkezésre álló pénzügyi fedezetet. A kiviteli tervek elkészítésére 30 millió forint áll az önkormányzat rendelkezésére. Az elkészült kiviteli tervek alapján árajánlatok is megszülethetnek – tudtuk meg a településvezetőtől.

Kovács Imre szerint az ingatlanok is felértékelődnek
Fotó: Vajda Piroska / Petőfi Népe

Mint ahogy azt megírtuk, két évvel ezelőtt kapott zöld utat a kunszállási autópálya-lehajtó megépítése. Húszéves kitartó küzdelem, egyeztetés és lobbi eredményeként épülhet meg a kunszállási csomópont. A kormány 2017-ben döntött arról, hogy az önkormányzatoknak szánt támogatásokból 525 millió forintot biztosít erre a célra. A lehajtó megépülésétől nagyon sokat várnak a helyiek, ezáltal ugyanis Kunszállás és térsége bekapcsolódhat a megyeszékhely gazdasági vérkeringésbe. Arra számítanak, ha elkészül a lehajtó, több vállalkozás is letelepszik Kunszálláson. Az új ipari vállalkozások pedig új munkahelyeket teremtenek a településen. Bár feltételezhetően megnövekszik a településen áthaladó személyautók száma, ugyanakkor azt remélik, hogy jelentősen csökken a tehergépjármű-forgalom a községben. Eddig ugyanis nagyon sok gondot okozott az áthaladó kamionforgalom. A polgármester szerint a beruházásnak köszönhetően az ingatlanok is felértékelődnek a községben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában