V. Aranyhomok térségi lekvárverseny

2019.07.24. 14:54

Készülhetnek már a lekvárok a kecskeméti versenyre

Ki nyeri idén a Térség lekvárja címet? Alig egy hónapon belül kiderül. A 84. Hírös Hét Fesztiválhoz kapcsolódóan idén is megrendezik az V. Aranyhomok térségi lekvárversenyt.

Sebestyén Hajnalka

A házi készítésű lekvár minden gyerek kedvence

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: illusztráció

Az érdeklődők házi készítésű lekvárjaikkal három kategóriában nevezhetnek be: hagyományos ízű lekvárok, vegyesgyümölcs-lekvárok és különleges, kreatív lekvárok. A lekvárfőzők akár mindhárom kategóriában indulhatnak. A nevezés díjmentes. A szervezők a háziasszonyok, házigazdák mellett kistermelők jelentkezésére is számít.

A jelentkezésnek több feltétele van. Nevezni csak saját készítésű, térségi gyümölcsből készített lekvárral lehet. A kóstoláshoz egy üveg lekvárt kér be a szervező, amelyen fel kell tüntetni a jelentkező nevét, a lekvár megnevezését és összetételét.

A házi készítésű lekvár minden gyerek kedvence
Fotó: illusztráció / Shutterstock.com

A versenyre a lekvárokat augusztus 1-jéig kell leadni az Aranyhomok Kis­tér­ségfejlesztési Egyesületnél, Kecskeméten, a Csányi János krt. 14. szám alatt, a Kik-For-székház I. emeleti 106-os irodájában, hétfőtől csütörtökig 8–16 óráig, pénteken 8–14 óráig. A lekvárhoz kell csatolni a nevezési lapot is.

A zsűri a lekvárokat ízük, illatuk, megjelenésük, egyediségük alapján bírálja és kategóriánként díjazza. A kategóriánkénti első helyezettek értékes nyereményben részesülnek. Ezenfelül a kategóriák első helyezettjei közül a szakmai zsűri kiválasztja a térség lekvárját, a legjobb lekvárfőző nyereménye pedig egy Weninger befőzőautomata.

Az eredményhirdetést és a díjátadót a 84. Hírös Hét Fesztiválon a XXII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás keretében tartják meg. Az esemény augusztus 23-án, pénteken, 17 órakor kezdődik a Kossuth-szobor előtt. Az eredményhirdetés alatt a fesztiválozók is megkóstolhatják a versenybe benevezett lekvárokat.

A www.aranyhomok.hu oldalon megtalálhatók a rész­letek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában