Baja

2019.07.06. 07:51

Futópálya épülhet a Petőfi-szigeten

Alig egy hete még vágy volt a Petőfi-szigeti rekortán futópálya, szerdán pedig már az országos pályázat eredményét is kihirdették. A döntés és a megvalósítás között bizonyára hosszabb idő telik majd el.

Kubatovics Tamás

Múlt csütörtökön utólagosan hagyták jóvá a városatyák azt a pályázatot, amit a határidő miatt két héttel korábban benyújtott az önkormányzat. Futópálya-építéshez kért anyagi támogatást a város, a 75 millió forintra taksált beruházás felét önerőből finanszírozza az önkormányzat, állt az előterjesztésben. Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szerdán jelentette be, hogy 12 futókör épülhet a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) által szakmailag támogatott projektben. Az MTI beszámolója szerint ezek között említette a bajait, valamint másik megyebeli helyszínként a kecskemétit.

A bajai pálya 1,2 méter széles és 1044 méter hosszú lesz, a Petőfi-sziget központi részén épülhet meg. Jó pontot jelentett az elbírálásnál, ha egyéb kiegészítő fejlesztések is kapcsolódnak az atléták javát szolgáló fejlesztéshez. A város három ivókút létesítését ígérte, a pálya nyomvonalát a triatlonosokkal egyeztetve határozták meg, lényegében a focipályákat kerüli meg a pálya. A pályázati kiírás értelmében 50 százalékos támogatást biztosít az állam. Az ügy kapcsán a testületi ülésen dr. Révfy Zoltán képviselő megjegyezte: régi vágy a nagy sziget körfutópályává alakítása, ez annál jóval kisebb lehetőség. Erre reagálva Fercsák Róbert kifejtette, amíg a szigetet nem védik kellő magasságú töltésekkel, addig nem lehet az ártéren kialakított nagy kört futópályává alakítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában