Kiskunfélegyháza

2019.06.11. 07:14

Országos versenyen jeleskedtek a lányok

Kimagasló eredményekkel tértek haza az Itthon otthon vagy! elnevezésű földrajzverseny országos döntőjéről a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 8. z osztályos tanulói.

Vajda Piroska

A legjobb földrajzosok

Forrás: beküldött fotó

A nyolcadikosok között országos első helyezett lett Rádi Anna Márta, ezzel megvédte tavalyi első helyét. Mögötte végzett, így országos második lett Kisjuhász Blanka, míg Gajdán Viktória az előkelő ötödik helyezést érte el. Különdíjat kapott Gajdán Viktória a legjobb írásbeli eredményért. Rádi Anna Márta a legjobb szóbeli eredményért különdíjat is kapott – tájékoztatta hírportálunkat Bense Zoltán felkészítő tanár.

Elmondta, hogy a verseny célja: az általános és középiskolás diákok honismereti, földrajzi és kulturális ismereteinek bővítése és elmélyítése. A verseny középpontjában a műveltségterületek által felölelt honismereti, természeti, társadalmi-gazdasági és környezeti folyamatok, a környezetünkben való eligazodás állt. Fő cél a szűkebb környezet természeti és társadalmi értékeinek feltárása mellett hazánk földrajzi és társadalmi fejlődésének alaposabb megismerése.

A legjobb földrajzosok

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában