pedagógusnap

2019.06.08. 07:00

Kitüntetéseket adtak át a halasi pedagógusoknak

Idén a Bibó István Gimnázium aulája adott otthont a Városi-járási pedagógusnapi ünnepségnek, ahol a magas színvonalon végzett oktató-nevelő munkát ismerték el. A helyi alapfokú művészeti iskola tanárainak zenés műsorai színesítették a díjátadót.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Pozsgai Ákos

A jelenlévőket Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere köszöntötte. Beszédében hangsúlyozta, hogy a pedagógusok töltik meg valódi tartalommal az oktatást, és az ünnepeltek névsora is azt tükrözi, számos kiváló szakember dolgozik a város oktatási intézményeiben. –Örömmel látjuk továbbá, hogy intézményeink sorra újulnak meg és mindegyik igyekszik megfelelni a 21. század kihívásainak. A pedagógusaink pedig jó tanárokhoz méltán igyekeznek lépést tartani a digitális technológia fejlődésével – mondta a polgármester.

A város képviselő-testületének döntése alapján idén a Kiskunhalas Város Közneveléséért Díjat három pedagógus vehette át. Tarné Sári Mária, a Szent József Katolikus Általános Iskola könyvtárosa, tanára; Szabó Julianna, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatóhelyettese, valamint Nagy Czirok Lászlóné, a Fazekas Mihály Általános Iskola igazgatónője. Nagy Czirok Lászlónét a napokban az Emberi Erőforrások Minisztériuma a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjjal jutalmazta.

Kiskunhalas, a járás és a fenntartók minden évben külön elismerik legkiválóbb pedagógusaikat. A Kiskőrösi Tankerületi Központ díszokleveleket, a Kiskunhalasi Református Kollégium pedig Comenius-díjakat adott át a magas színvonalú munka elismeréséért. A nagy szakértelemmel, hozzáértéssel és lelkesedéssel végzett több évtizedes pedagógiai munka elismeréseként az Emberi Erőforrások Minisztériumának Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetését vehették át a díjazott szakemberek.

A jeles napon színes díszoklevéllel jutalmazták a 65, 60, illetve 50 éve diplomát szerzett nyugdíjas tanárokat és tanítókat. Négy vas-, három gyémánt-, valamint hat arany oklevelet adott át Fülöp Róbert polgármester és Papp Gyula, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum igazgatója.

Az ünnepség végén volt tanítványainak kezdeményezésére köszöntötték a néhány héten belül 90. születésnapját ünneplő, a város Pro Urbe díjas művészét, Baráth József tanár urat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában