Hajós-Pincefalu

2019.05.08. 07:00

Megkezdték a hajósi löszfal megerősítését

Múlt év márciusában a sok csapadék következtében, megcsúszott a löszös partfal a Pincefaluban, a Csárda soron. A partfal megerősítését a napokban kezdték el a legveszélyeztetettebb szakaszon, ami alig pár méterre van a présházaktól.

Tapodi Kálmán

Zajlanak a munkálatok

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

– A leszakadt partfal miatt vis maior esetet jelentettünk. A bejelentést követően szakemberek is megvizsgálták a löszfalat, elismerték, hogy valóban előre nem várható eset történt és javasolták partszakasz megerősítését. A rendkívüli munkákra végül negyvenmillió forintot biztosítottak, ebből hosszabbodik meg a támfal – tájékoztatott Estókné Szalczer Erzsébet hajósi polgármester, aki hozzátette önerőre is szükségük lesz, mert a támogatás csak nyolcvan százalékos mértékű.

A városvezetés reményei szerint idővel teljes hosszában, azaz közel egy kilométeres szakaszon megerősíthetik betonoszlopokkal a könnyen veszélyessé válható partfalat. A mostani munkálatok idejére a Csárda sor zsákutca lett, és nem lehet rajta végig közlekedni.

A présházaktól pár méterre erősítik meg a partfalat
Fotó: Tapodi Kálmán / Petőfi Népe

A Pincefalu más területein is építkezések zajlanak, hiszen a városba vezető út felújítása mellett, javában készül a Cabernet Borturisztikai Látogatóközpont, mely a sokak által látogatott borfalu meghatározó épülete és központja lesz. A 180 millió forintos átalakítást – ami egyelőre a földszinti helyiségeket érinti –, a nyár végére szeretnék befejezni.

Címkék#lőszfal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában