Soltvadkert / Katymár

2019.05.13. 20:00

Kurcz Szandi és Andor számára határ a csillagos ég

Kurcz Szandi és Lipták Andor két tehetséges fiatal, akik nem mellesleg egy kiváló zenét játszó Bács-Kiskun megyei duó is. Interjúnkban többek között új dalukról is faggattuk őket.

Szerencsés Vivien

A soltvadkerti Kurcz Szandi neve valószínűleg ismerősen csenghet nem csak a megyénkben élőknek, de azoknak is, akik korábban az Ének iskolája tehetségkutatót vagy az X-faktort is figyelemmel kísérték. Andort az interneten keresztül ismerte meg, ami után nem is volt kérdés, hogy a fiatalok együtt zenélnek tovább, és immár két éve az életben is egy párt alkotnak.

– Hogyan kerültetek közel a zenéléshez? Mik voltak az első élmények?

Szandi: – Mindkettőnket kiskorunkban fogott meg a zene, azóta elengedhetetlen számunkra.

Andor: – Egyéni élményem talán az amikor a rap tehetségemet sok ember elismerte, Szandinak pedig az első TV-s szereplése.

– Hogyan mutatnátok be magatokat egy olyan közönségnek, aki még nem ismer titeket?

– Egyszerűen csak annyit mondanánk, hogy át szeretnénk adni a dalainkkal, azt ami bennünk van. Kedvesek vagyunk, jó fejek, ezt hoznánk ki magunkból.

– Hány közös dalotok, klipetek volt eddig?

– Három dalunk jelent meg eddig, de folyamatosan készülünk az újabb és újabb dalokkal. Már egész évre vannak terveink, mikor milyen klip érkezzen.

– Ki írja a dalszövegeket? Honnan jön az inspiráció?

Szandi: – Andor írja a dalszövegeket, ő gyerekkora óta ír szövegeket. Próbálunk olyan témát választani mindig az adott dalhoz, aminek van mondanivalója is, ami megfogja az embereket, tudnak vele azonosulni.

– Milyen visszajelzéseket kaptok a dalaitokról?

– Szerencsére nagyon sok jó visszajelzést kapunk, 99%-ban pozitív, de a negatív kritikát is szívesen fogadjuk, hiszen ha olyan jellegű, tudunk belőle a későbbiekben építkezni. A cél, hogy minél jobban fejlődjünk.

– Szandiról köztudott, hogy több tehetségkutatóban is megfordult. Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál ezekből a műsorokból?

Szandi: – Nem lehet mindent megnyerni, nem lehet mindenhol jól helyezést elérni, de ha meg sem próbálom, soha nem fogom megtudni mi lett volna. Úgy gondolom egyszer élünk, és minden lehetőséget ki kell használni, sosem lehet tudni mit hoz a sors.

– A legújabb klipetek az Úgy fáj című dalhoz készült. Meséljetek egy kicsit a dal mondanivalójáról, illetve a klipforgatásról!

– Egy szerelmi kapcsolatról szól a dalunk, az egyik fél szenvedéséről, aztán a téma vált egy fordulatot, és akkor már arról, hogy elfogadja, tudja kezelni a helyzetet, és boldogan él tovább. A klipforgatás szuper volt, 3-4 helyszínt is igénybe vettünk, nagyszerűen zajlott le, jó kis csapat vagyunk!

– A klipek mellett szoktatok fellépéseket is vállalni? Hol találkozhatnak veletek a rajongók a jövőben?

– Még nem volt hivatalos fellépésünk, de nagyon várunk mindenféle felkérésre, reméljük sikerülni fog. Bárhol megtalálhatóak leszünk az országban úgy érzem.

– Mit gondoltok a legnagyobb sikernek, amit eddig elértetek a karrieretek során?

– A legnagyobb siker számunkra az, hogy három hivatalos videoklipünk megjelent internetes felületen, és nem állunk meg, folyamatosan dolgozunk.

– Ha nem éppen a zenéléssel foglalkoztok, akkor milyen hobbijaitok vannak? Mi a civil foglalkozásotok?

Szandi: – Andor most végzett a technikumon, így saját cégüknél fog elhelyezkedni a mezőgazdaságban. Én jelenleg egy irodában dolgozom, de a cél az, hogy mindketten csak a zenéléssel tudjunk foglalkozni, és az legyen a fő munkánk.

– Milyen céljaitok, terveitek vannak a jövőre nézve?

– Mindenképp azt tudnánk mondani, hogy fel az égig. Sok sikert elérni, tehát az, ami szinte minden zenésznek. Reméljük összejön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában