Kiskunfélegyháza

2019.05.21. 14:13

Kiskunfélegyházára érkezett a békefáklya lángja

Nagy lelkesedéssel fogadták a gyerekek a Nemzetközi Békefutás magyarországi nagyköveteit, akik elhozták a békefáklya lángját kedden Kiskunfélegyházára. A futókat, akik hazánkban összesen 333 kilométert futnak Csányi József polgármester köszöntötte a városháza előtt.

Vajda Piroska

Megtudtuk, a Békefutás hat földrész 150 országában megrendezésre kerülő váltófutás, melynek célja, hogy a sport összekovácsoló ereje által fejlessze az egyének, közösségek és nemzetek közti békét és barátságot. Európában idén a váltófutás 49 országban zajlik, 24 ezer kilométeren, több százezer ember részvételével. A Békefutás résztvevőit minden településen rövid ünnepséggel köszöntik. Félegyházán a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei mutatták be műsorukat.

A Békefutást Sri Chinmoy 1987-ben a szeretet, béke és egység jegyében indította útjára. Sportolóként, filozófusként, zenészként, képzőművészként és költőként, egész rendkívüli életművével ugyanezt a szellemiséget képviselte. Tevékenysége elismeréséül hazánkban megkapta a Pro Cultura Hungarica, és a Magyar Köztársaság Érdemrendje kitüntetéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában