Kecskemét

2019.05.11. 12:03

Idén is gyermekeket emeltek a magasba Kecskeméten

A  Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szombaton 11 órára egy országos rekordkísérletre hívta a családokat Kecskemét főterére.

baon.hu

A tavalyi sikeres emelés után idén százezer gyerek megemelésére készült a mozgalom, az országos rekordkísérlethez több mint 20 rendezvényhelyszín csatlakozott. A mozgalom célja, hogy egy időben minél több gyereket emeljenek a családok a magasba országosan és a határon túl (Csíkszereda, Révkomárom és Dunaszerdahely), ezzel is a gyerekek, a család fontosságára akarják felhívni a figyelmet.

Budapesten és számos vidéki városban (Debrecen, Szeged, Miskolc, Nyíregyháza, Zalaegerszeg, Veszprém, Kecskemét, Békéscsaba, Győr, Eger) ezen a napon helyi szervezeteik az önkormányzatokkal együttműködve ingyenes családi napokat rendeztek, és országszerte egyszerre emelték magasba a gyerekeket, pontban 11 órakor.

A gyerekemelési rekordkísérlet fővédnökei Böjte Csaba ferences szerzetes, Kiss Gergely háromszoros olimpiai vízilabdázó és Tarlós István, Budapest főpolgármestere volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában