Kalocsa

2019.05.16. 11:47

A gyermekek neveltetése a közösség ügye

A gyermekvédelem ügye nem tűr kompromisszumokat – hangoztatta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára egy keddi tanácskozáson, Kalocsán.

MTI

Fülöp Attila államtitkár

Forrás: Petőfi Népe

A gyermekvédelmi szakemberek számára megrendezett országos találkozón Fülöp Attila úgy fogalmazott: ha gyermekről van szó, senki nem köthet kompromisszumot, nem lehet félmegoldásban gondolkodni. – Mindent el kell követni annak érdekében, hogy ha egy fiatalt bármilyen trauma, stresszhelyzet ér, felnőve rendezett életet élhessen – tette hozzá az államtitkár.

Fülöp Attila kiemelte: a speciális szükségletű gyermekek védelme és neveltetése nem a fiatalok és nevelőik magánügye, hanem a közösség ügye. – Az intézményekből kikerülő, rendezett körülmények között élő fiatal ugyanis már nemcsak a saját életét, hanem a város, a megye, és az ország életét is befolyásolja – jelentette ki a politikus.

Fülöp Attila államtitkár
Fotó: Petőfi Népe

Bábel Balázs érsek, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye vezetője hangsúlyozta: az egyház a nevelés valamennyi olyan formáját támogatja, amely hozzájárul, hogy „a mai fiatalok felnőve jobb emberekké váljanak”. Az érsek szerint: a speciális szükségletű gyermekekkel foglalkozóknak nem szabad elkeseredniük, és minden nehézséget vállalniuk kell, első számú módszerük pedig a személyes hozzáállás és példamutatás kell, hogy legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában