Kalocsa

2019.04.03. 07:00

Több száz iskolás vonult fel az autizmus világnapján

A Kalocsai Nebuló EGYMI szervezte, „II. Sétálni – Kék” elnevezésű eseményen több száz kék szélforgót helyeztek el kalocsai iskolások, az Érsekkert központi dombján, kedden.

Gábor János

Az intézmény ezzel a rendezvénnyel szerette volna érzékenyíteni a résztvevőket és kifejezni szolidaritását azon családok felé, amelyek ilyen gyermeket nevelnek.

A betegség pontos oka ismeretlen, leginkább zavart szociális magatartás és repetitív viselkedésformák jellemzik. Persze a tünetek nagyon eltérő formában és intenzitással jelennek meg, az enyhétől a folyamatos és teljes gondozást igénylő állapotig. Magyarországon nagyjából 150 ezer autista él.

A szervező iskola nevében nyilatkozó Ács Tiborné gyógypedagógus szerint az erre a betegségre vonatkozó gyógypedagógiai módszertan rengeteget fejlődött, a gyerekeknél már nagyon jól vissza tudják szorítani a társadalmi stigmákat okozó viselkedést, de komoly szükség van arra, hogy elfogadóbb legyen velük a társadalom – ezért rendezik meg a sétát minden évben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában