kecskemét

2019.04.04. 14:00

Mászófalat kaptak a zrínyisek

A kecskeméti Zrínyi Ilona Általános Iskolában csütörtökön avatták fel az új mászófalat, melyet a kis tornateremben állítottak fel. Az egymillió forint értékű mászófalat a kecskeméti Knorr-Bremse Fékrendszer Kft. támogatása jóvoltából vásárolta meg az iskola.

Sebestyén Hajnalka

A diákok testnevelés óra keretében már december óta használják a mászófalat, a visszajelzések nagyon pozitívak, mind a testnevelő tanárok, mind a gyerekek részéről. Az ünnepélyes átadását csütörtökig váratott magára. A testnevelés órával egybekötött ceremónián részt vettek a támogató Knorr Bremse munkatársai is.

Tóth Lászlóné intézményvezető elmondta: a Knorr Bremse nem először támogatja iskolájukat, köszönhetően annak, hogy a diákok szülei közül többen is a nagy múltú cégnél dolgoznak. A cég üzletpolitikájának része, hogy a dolgozók pályázhatnak arra, hogy mely iskolát támogassák. Ebben nagy segítségükre van Almási István szülő, aki a pályázatukat koordinálta.

Az elmúlt tanévben kétmillió forintot kaptak a kis udvarban lévő sportpálya bitumenes lefedésére, valamint 500 ezer forintot digitális tábla és projektor vásárlására.

A most felavatott mászófalon való gyakorlatokat beépítették a mindennapos testnevelés óra tananyagába. Sok pozitív előnye van. Javítja a koncentrációs készséget, mivel a mászás során intenzív összpontosításra van szükség. Ez kihat a többi tantárgyra is, a tanulók hosszabb ideig képesek koncentrálni, nem kalandozik el a figyelmük a tanórán.

A mászófal a gyerekek összes végtagját megmozgatja, a kezek és lábak összehangolása komoly odafigyelést igényel. Emellett a mászásban elért sikerek nyomán a gyerekek megtanulják, hogyan hozzanak gyors és felelősségteljes döntéseket. Továbbá segíti a testi-lelki egyensúly és a magabiztosság kialakulását is. A mászás, annak minden fizikai és mentális követelményével együtt nem egy könnyű sport. Hatására a gyerekek megtanulnak bízni saját testükben. Kiváló a kamaszkor küszöbén álló fiataloknak, akik ezáltal öntudatosabban néznek szembe az új kihívásokkal.

Tóth Lászlóné a végén hozzátette: a jövőben szeretnék a mászófalat más tantárgyak tanrendjébe is beépíteni, többek között a matematikába és a nyelvtan órába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában