Kecskemét

2019.04.07. 17:20

A zene mellett más tantárgyakból is kiválóak az ézisek

A Kodály-iskolások nemcsak gyönyörűen énekelnek és kiválóan játszanak hangszereken, de más tantárgyakból is kiemelkedő eredményeket érnek el megyei és országos versenyeken.

Sebestyén Hajnalka

Díjazottak egy csoportja: (első sor) Szabó Emese, B. Tóth Borbála Kata, Csákóné Törteli Anita, Farkasházi Lilla, (második sor) Albert Adrienn, Závogyánné Varga Ildikó, Bognár Anna, Hajdú Katalin, Kecskés Kata

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei számos rangos szakmai és tantárgyi versenyen bizonyítottak az elmúlt időszakban.

A Baján megtartott V. Országos Zeneiskolai Énekes Találkozó és Verseny Kodály Zoltánné Sándor (Schlesinger) Emma emlékére elnevezésű versenyen az I. korcsoportban Kecskés Kata 2. díjat, a II. korcsoportban Bognár Anna (szakgimnázium) 1. díjat nyert. A lányokat felkészítette Hajdú Katalin tanárnő. A III. korcsoportban Majoros Tamás Vince 3. díjat kapott. Felkészítette Altorjay Tamás, zongorán kísérte Pusker Imre.

A Törökszentmiklóson meg­rendezett VI. Nemzetközi Hegedűfesztiválon az iskola alapfokú művészetoktatásában tanulók értek el szép eredményeket. Az I. korcsoportban Szabó Emese Dicséret oklevelet, B. Tóth Borbála Kata Arany minősítésű oklevelet vehetett át. Az előbbi diák­lányt Závogyánné Varga Ildikó, utóbbit Csákóné Tör­teli Anita készítette fel. A versenyen Seres József kísérte őket zongorán. Csákóné Törteli Anita felkészítő tanári különdíjban részesült.

Budapesten, a Zeneművészeti Szakgimnáziumok Énekkarainak X. Országos Versenyén az iskola Kodály Leánykara 2. díjat kapott. Kórusvezető: Kiss Zoltán.

Díjazottak egy csoportja: (első sor) Szabó Emese, B. Tóth Borbála Kata, Csákóné Törteli Anita, Farkasházi Lilla, (második sor) Albert Adrienn, Závogyánné Varga Ildikó, Bognár Anna, Hajdú Katalin, Kecskés Kata
Fotó: Sebestyén Hajnalka / Petőfi Népe

A hangszeres versenyeken túl is remekeltek a kodályosok. A Bolyai természettudományi csapatversenyen első alkalommal vettek részt kodályos növendékek. A megméretésen biológia, fizika, földrajz és kémia műveltségterületébe tartozó témakörökben kitűzött feladatsorokat kellett a négyfős csapatoknak megoldaniuk. A körzeti fordulóban, Dél-Hunnia körzetben – amely Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyéket öleli fel – 53 csapat indult a 8. évfolyamos általános iskolai kategóriában. Közülük a legjobb helyezést elérve egyedüliként jutott az országos döntőbe a Kodály iskola No Llama, No Drama nevű csapata, melynek tagja Farkas Virág, Kiss Jana Borbála, Nagy Miklós Ádám és Pancza Zsófia volt. A kategóriájukban országosan eredetileg benevezett 472 csapatból velük együtt 12 csapat került az országos döntőbe, ahol a kodályosok végül a 7. helyezést szerezték meg. Felkészítő tanáraik voltak: Csapó Katalin, Krucsó Erika, Szalainé Bagány Emese és Rózsa Hajnalka.

A Nagy Attila megyei versmondó versenyen Farkasházi Lilla, a gimnázium 11. osztályos tanulója 2. helyezést ért el. Felkészítője dr. Debreczeni Józsefné volt.

A Kecskeméten megtartott városi német nyelvi kommunikációs versenyen Albert Adrienn 8. c osztályos tanuló 2. helyezést ért el. Felkészítette Becker­né Bakos Ilona tanárnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában