galéria

2019.03.28. 11:30

Lerakták az új óvoda alapkövét Kunszálláson

A község egyik legnagyobb beruházása indul el hamarosan Kunszálláson. Több mint 150 millió forintból valósul meg a Mosolyvár Óvoda felújítása és bővítése. Az új épületszárny alapkövét szerdán ünnepélyes keretek között rakta le Kovács Imre polgármester és Lezsák Sándor a térség országgyűlési képviselője.

Vajda Piroska

Fotó: Vajda Piroska

– Örvendetes tény, hogy folyamatosan emelkedik a gyermeklétszám Kunszálláson, ami folyamatos intézményfejlesztés elé állítja az önkormányzatot. Évek óta készültünk az óvoda bővítésére, amit azonban többször is sikertelen pályázat hiúsított meg. Mígnem a segítségünkre sietett a Területi Operatív Program, melynek köszönhetően harmadik nekifutásra sikerrel zárult a pályázatunk. Így Kunszállás eddigi egyik legnagyobb beruházása valósulhat meg a Mosolyvár Óvoda felújításával és bővítésével – mondta el az alapkőletétel előtt Kovács Imre. Hozzátette: a beruházás várhatóan háromszáz napot vesz igénybe és mintegy 150 millió forintba kerül. Több mint 100 millió forintot a Területi Operatív Program pályázatán nyert a település, a megyei önkormányzat várhatóan 16 millió forinttal, a helyi önkormányzat pedig több mint 35 millió forinttal támogatja a megvalósítást. A beruházás részeként megújul a Mosolyvár Óvoda jelenlegi három csoportszobája, a hozzátartozó helyiségek, a kétszáz adagos közkonyha és az ebédlő is. Ugyanakkor új szárnyal is bővül az intézmény, ahol egy egy tornaszoba, új csoportszoba és nevelői szobák kapnak helyet. A munkálatok április elsején kezdődnek – részletezte a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában