galéria

2019.03.29. 14:06

Kecskemét büszke polgáraivá válhattak

Pénteken rendezték meg a Kecskemét Város Polgára Leszek helytörténeti verseny döntőjét a kecskeméti Béke Általános Iskolában. Az idei megméretés mottója: Műveltség a hagyományból.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Az immár 24. alkalommal meghirdetett versenyen 9 iskola 29 csapata mérte össze tudását. A három írásos forduló eredménye alapján a döntőbe az Arany János iskola két csapata, az Aranycsapat és az Aranykör, valamint a Magyar Ilona iskola Kecskemét kis polgárai, a Református iskola Kecskemét polgárjelöltjei, a II. Rákóczi iskola Híröskék és a Zrínyi Ilona iskola TörténÉSZek csapata jutott be.

Az írásbeli fordulók után a döntőben már szóban kellett helytállniuk a csapatoknak. A feladatok sokszínűek voltak, így a diákok bizonyíthatták sokoldalú tehetségüket, széleskörű tudásukat.

Az izgalmas döntőt végül az Arany János Általános Iskola Aranykör csapata nyerte. Mindössze egy ponttal marad el tőle a Zrínyi iskola TörténÉSZek csapata, harmadik pedig a Refi Kecskemét polgárjelöltjei lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában