Kecskemét

2019.03.13. 17:30

Iskolájuk jó hírnevét öregbítik a diákok versenysikereikkel

Egymást érik a versenysikerek a Kecskeméti Református Általános Iskolában. A diákok több tantárgyból is bizonyították, ezúttal ők a legjobbak.

Sebestyén Hajnalka

A Kecskeméti Református Általános Iskola diákjai tanáraikkal

Forrás: Petőfi Népe

Lezajlott a 30. Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulója, melyen ismét sikeresen szerepeltek a refis diákok. Az iskola elnyerte a megye legeredményesebb általános iskolája címet, és az ezzel járó kupát. Két tanuló – Halasi Gergő és Simity Zorán – bejutott az országos döntőbe.

Az egyéni és csapatversenyben a következő eredmények születtek. Az egyéni helyezéseket a név után zárójelben jeleztük. A 2. évfolyamon 3. helyezést ért el Gonda Ábel (10.), Tamasi Sámuel (13.), Papp Zalán (22.) csapata. Felkészítő tanáraik: Nademlejnskyné Toók Lilla, Andrássyné Dolog Éva, Józsa Anikó. A 4. évfolyamon a versenyt megnyerte Simity Zorán (1.), Helenkár Erik (21.), Kovács Izabella (27.) csapata. Felkészítő tanáraik: Tarapcsik Katalin, Hajagosné Kovács Diána. Az 5. évfolyamon 3. helyen végzett Czumbil Mihály (6.), Takács Dávid (12.), Gyenei Tamás (50.) csapata. Felkészítő tanáruk: Géczy-Domozi Diána.

A 6. évfolyamon 5. helyezett lett Aczél-Szabó Csongor (12.), Vercz Máté (18.) csapata. Felkészítő tanáruk: Köhlerné Nagy Ibolya. A 7. évfolyam 3. helyezést szerzett Rapcsó Petra (8.), Csuma Zita (9.), Gyenei András (10.), Halasi Ákos (11.) csapata. Felkészítő tanáruk: Gyömbér Csaba. Végül a 8. évfolyamon ismét győzelem született: első lett Halasi Gergő (2.), Molnár Botond (4.), Tekes János (6.) és Tánczos-Szabó Csenge (10.) csapata. Felkészítő tanáruk: Vígh Norbertné.

Debrecenben rendezték meg a Református Iskolák Országos Matematikaversenyét, melyen az iskola 8. a osztályos tanulója, Halasi Gergő kitűnő eredményt, 2. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Vígh Norbertné.

A Kecskeméti Református Általános Iskola diákjai tanáraikkal
Fotó: Petőfi Népe

A II. FIT Kaland Tehetségversenyt az iskola csapata nyerte. A 4. osztályos lányok, Lovas Gréta, Tamasi Lili, Törőcsik Dóra kiválóan szerepeltek a több tudományterületet magában foglaló országos tanulmányi csapatversenyen, melyet a tehetséggondozással foglalkozó Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség (FIT) Programja keretében szerveztek meg. A diákokat Sipos Ildikó készítette fel.

A Bátaszéki Matematikaverseny országos döntőjébe bejutott Tusa Barnabás 3. osztályos tanuló. Az ifjú tehetséget Géczy-Domozi Diána és Lódi Anett tanárnő készítette fel.

A csapatversenyen a területi fordulóban is remekeltek

A Bolyai Természettudományi Csapatverseny területi fordulóján is szépen szerepeltek a refis diákok. Az 5. évfolyamon harmadik helyezést ért el a Kiss Adrienn, Geiger Lina, Piroska Liliána, Kovács Kata alkotta csapat. Ötödik lett Ballus Tivadar, Halász Gergely, Berta Villő és Lázár Fanni csapata. A 7. évfolyamon harmadikként végzett a Fodor Pál, Oláh Hanna, Tombácz Levente és Tettey Roberta csapata. A 8. évfolyamon második lett Jeszenői Sára, Molnár Botond, Halasi Gergő és Rózsa Levente csapata. A tanulókat felkészítette: Váradi Kata, Ferenczy Zoltán, Vincze Tibor, Gyömbér Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában