Foktő

2019.03.16. 08:20

Élhető család, fejlődő falu, összetartó közösség: megalakult a Szeretem Foktőt Mozgalom

A falu összefogása, közösségi életének fellendítése a célja annak a mozgalomnak, ami a napokban alakult meg Foktőn.

baon.hu

Forrás: Szeretem Foktőt Mozgalom

A foktői családok, fiatalok, a faluban élő szépkorúak érdekében, a szellemi, kulturális, környezetei és természeti értékek fejlesztésére, megtartására új civil mozgalom alakult Szeretem Foktőt néven, melynek alapítói a nemzeti ünnepünkön március 15-én mutatták be az új szerveződést.

– Egy olyan közösségi kultúrát szeretnénk teremteni, ami példaértékű lehet nem csak Foktőn, de a tágabb kistérségünkben is. Dinamikus civil együttműködés kialakítására törekszünk, aminek az a lényege, hogy szeressünk itt élni. A mozgalom alapítói olyan emberek, akik eddig is sokat tettek már a településért, és ezután is szívesen dolgoznak a közösségért – ismertette Paczér Balázs alapító, a Szeretem Foktőt Mozgalom elnöke.

Egy közösség legkisebb egysége a család, ezért azokat meg kell erősíteni. A jelenlegi kormányzat soha nem látott intézkedésekkel támogatja a családalapítást, amely egy ilyen remek adottságokkal bíró falu számára, mint Foktő, kitűnő lehetőségként kínálkozik arra, hogy egyrészt megtartsa, másrészt idevonzza a vidéken letelepedni kívánó fiatal családalapítókat. Földrajzilag is kivételes helyzetben van Foktő, több olyan kiaknázatlan lehetőség rejlik itt, amik az elmúlt időszakban nem kerültek előtérbe, mi ezeket helyben, minden itt élő korosztály bevonásával próbáljuk majd feltérképezni, és a helyi önkormányzattal együttműködésre vinni.

Fotó: Szeretem Foktőt Mozgalom

– A turizmus is rengeteg lehetőséget tartogat, Foktő és természeti környezete tökéletesen alkalmas arra, hogy az ide érkezők feltöltődjenek itt, és megszeressék ezt a helyet. Az elmúlt néhány évben, több nagyvárosból érkező barátom számára mutattam meg a falut, és legtöbbjük azóta itt házat vásárolt, sőt vannak, akik családdal együtt ide is költöztek – mondta Paczér Balázs, a Szeretem Foktőt Mozgalom alapítója

Fotó: Szeretem Foktőt Mozgalom

A szervezethez Facebook oldalukon keresztül is lehet csatlakozni, ahol heti rendszerességgel számolnak be tevékenységükről, gondolataikról.

A Szeretem Foktőt Mozgalom első nagyobb megmozdulását március végére tervezik, amikor a Meszesi Duna-partra szerveznek családi kerékpáros pikniket, ahová a környező településekről is várják majd a kikapcsolódni vágyókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában