Kiskunfélegyháza

2019.03.30. 07:28

A félegyházi Zsolnai Balázs lett az ország legjobb festője

Az ország legjobb festőtanulójaként zárja tanulmányait Zsolnai Balázs, a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola diákja, aki első helyezést ért el az országos Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjében. Balázs elsőként asztalos végzettséget szerzett, időközben azonban megtetszett neki a festő-mázoló-tapétázó szakma, ezért azt is kitanulta.

Vajda Piroska

Zsolnai Balázs

Forrás: Petőfi Népe

Kézügyességére és szorgalmára tanárai is felfigyeltek, mindenben támogatták, így lett az ország egyik legjobb szakembere. Az országos versenyen két nap alatt két feladatot kellett Balázsnak elkészítenie gipszkarton falra. A kötelező feladatnál a falfelületre absztrakt képet kellett felszerkeszteni milliméter pontossággal. A felszerkesztett kép kifestéséhez használt színeket is Balázsnak kellett kikevernie, törekedve a harmonikus árnyalatokra. A szabadon választott feladat során Balázs a tapétázást választotta. A könyves szekrényt ábrázoló tapétát faerezett betétekkel díszítette, végül a tapétát díszléccel választotta el a festett felülettől.

Zsolnai Balázs
Fotó: Petőfi Népe

Az iskola fodrásztanulója, Pozsár Aletta pedig ötödik helyezést ért el a SZKTV döntőjében. Aletta érettségi után döntött úgy, hogy fodrász lesz. Tehetségéről az országos versenyen is tanúbizonyságot tett. A kétnapos megmérettetésen minden feladatot precízen és kreatívan oldott meg. Az első napon modern és klasszikus férfihajvágást kellet bemutatnia. A négy alaphajvágásból a kompakt és a lépcsőzetes hajvágást kellett elkészítene, majd kontyfésülés zárta a feladatsort. A második napon a négy alaphajvágásból a lefelé hosszabbodó és az uniform hajvágást kellett bemutatni, valamint sorsolt modellen kontyot készíteni.

Pozsár Aletta

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában