Szabadszállás

2019.02.04. 20:00

Szenioroknak akar túrákat szervezni a Strázsa Egyesület

A tavalyi esztendő szakmai munkáját értékelte a minap a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túra Egyesülete. A tagság egyúttal áttekintette az idei év terveit, feladatait is.

Gulyás Sándor

Asbóth György és Búza Vince átadta a tagságnak az Ötpróbával Tokióba rendezvénysorozat oklevelét és kisplasztikáját, amit a Nagy Sportágválasztó Kft.-től kapott a kiemelt partnerségéért

Az egyesület az előző évben az előzetes terveknek megfelelően, eredményesen végezte munkáját, sikeresen bonyolította le rendezvényeit, szervezte az ország más részein tervezett túrákon való részvételt.

– A legkiemelkedőbb esemény az áprilisban megtartott V. Strázsa Honvéd Teljesítménytúra volt. Annak ellenére, hogy a majdnem egész napos eső rányomta bélyegét a rendezvényre, így is csaknem ötszázan teljesítették a választott távokat. A gyaloglás örömét, a táj szépségének befogadását szolgáló úgynevezett „öröm” vagyis az évszakos (nyári, őszi, téli) túrákon több mint ezer fő vett részt, ismerkedett meg a Felső-Kiskunság természeti értékeivel – foglalta össze az elmúlt esztendő történéseit Búza Vince, az egyesület elnöke.

A túrázás mellett az egyesület nagy figyelmet fordított a túraútvonalak karbantartására, felújítására is. Bekapcsolódtak az Olimpiai Ötpróba rendezvénysorozatába, az Őszi Strázsa Túra pedig része volt a Világ Gyalogló Napnak és az Európai Sporthétnek.

– A hagyományos túráinkat ebben az évben is meg kívánjuk szervezni, együttműködve a Nagy Sportágválasztó Kft.-vel és a Magyar Szabadidősport Szövetséggel. Az április 13-ra tervezett VI. Strázsa Honvéd Teljesítménytúra része lesz az országos Cartographia Kupasorozatnak is. Egyesületünk pályázatot nyújtott be a Nemzeti Együttműködési Alaphoz, siker esetén egy több mint 10 állomásos túrasorozatot szervezünk Szenior Strázsa Túrák címmel célzottan az idősebb (60 év feletti) korosztály mozgáskultúrájának javítása, a túrázásnak ebben a korosztályban történő népszerűsítése érdekében. A program keretében a résztvevők megismerkednek a Felső-Kiskunság tanösvényeivel, a Kolon-tó szépségeivel, ellátogatnak a madárvártához és a madármegfigyelő helyekre, a Fűzvölgyi-csatornához, de néhány, az ország más részén szervezett túrán való részvétel is a tervek között szerepel – tette hozzá az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában