Solt

2019.02.09. 22:33

Népszerű volt a kerékpár-regisztráció

A Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai komplex bűnmegelőzési napot tartottak csütörtökön Solton.

Lencsés P. Anna

Huszonhat biciklit regisztráltak

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Lencsés P. Anna

Délelőtt körbejárták a település forgalmas helyeit, az intézményeket, gyógyszertárat, az üzleteket és tájékoztató szórólapokat helyeztek ki, amelyeken többek között az áldozattá válás elkerülésének módjaira hívták fel a lakosság figyelmét. Délután nagy érdeklődés mellett kezdték meg a kerékpárok ingyenes regisztrációját a művelődési háznál, amelybe a helyi polgárőrök is besegítettek.

Répási Tamásné, a Kalocsai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója elmondta lapunknak, hogy a Bikesafe országos kerékpár-regisztrációs programban központi nyilvántartásába kerülnek a kerékpár azonosítói, a típusa, vázszáma, színe, fontosabb jellemzői és fényképe. Ugyanakkor a tulajdonos adatait is rögzítik, aki egy kártyát kap, amely alapján bármikor azonosíthatóvá válik. Míg a kerékpár adatait bárki láthatja a rendszerben, addig a tulajdonoséhoz csak a rendőrség fér hozzá.

Huszonhat biciklit regisztráltak
Fotó: Lencsés P. Anna / Petőfi Népe

Két szempontból is hasznos a regisztráció, mert amennyiben ellopják a kerékpárt, pontos információk alapján tudják keresni, vagy amennyiben lopott kerékpárt találnak bárhol az ország területén, a tulajdonos könnyen beazonosítható.

– Sikeres napot zártunk Solton, ahol munkánk során mindenki nagyon kedvesen fogadott bennünket. Sok helyi lakossal beszéltünk, akiket bűnmegelőzési tanáccsal láttunk el. A délutáni ingyenes regisztráción 26 kerékpár adatait töltöttük fel munkatársaimmal az országos rendszerbe. A nagy érdeklődésre való tekintettel tervezzük, hogy egy másik alkalommal is visszajövünk – értékelte a napot Répási Tamásné, a Kalocsai Rendőrkapitányság főelőadója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában