Kiskunhalas

2019.02.27. 19:52

Miniszteri elismerést kapott a halasi főnővér

A magyar ápolók napja alkalmából az idei évben is központi ünnepség keretében adtak át díjakat, kitüntetéseket az egészségügyben végzett áldozatos munkáért. Bakáné Csontos Edit, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főnővére az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerő oklevelét vehette át a jeles eseményen.

Mester-Horváth Nikolett

Bakáné Csontos Edit

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

Edit 1984 óta dolgozik a halasi intézmény intenzív osztályán, 2002 óta pedig főnővérként tesz meg mindent a betegek ápolásáért. Az intenzív osztályon a dolgozók fokozott érzelmi terhelésnek vannak kitéve.

– Nagyon nehéz volt az első két év, pszichésen és fizikálisan is nagyon megterhelt. Elké­pesztően jó csapatunk volt mindig is, segítjük egymást, kibeszéljük a történteket, és olyan is van, hogy együtt sírunk. Támaszt nyújtunk egymásnak a nehéz pillanatokban – mondta Edit.

Bakáné Csontos Edit
Fotó: Mester-Horváth Nikolett / Petőfi Népe

A főnővért az egészségügyben végzett lelkiismeretes, példaértékű munkájáért már korábban is jutalmazták. 2014-ben megkapta a Kiskunhalas Város Egészségügyéért díjat. Idén pedig országos szinten is elismerték munkásságát.

– Hálás vagyok a kórház vezetőségének a jelölésért. Álmomban sem gondoltam volna, hogy valaha is ilyen rangos kitüntetést kapok. Határtalan öröm és büszkeség töltött el, amikor megtudtam, hogy díjaznak. Azt gondolom ugyanakkor, hogy nagyon sokan vagyunk itt, akik megérdemelnék ezt az elismerést. Csendben tesszük a dolgunkat és nem is gondolunk kitüntetésekre, nem ezért segítünk. Ez az elismerés azonban jelzi, hogy figyelik és értékelik, amikor szívvel-lélekkel dolgozunk az egészségügyben – hangsúlyozta Edit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában