Kiskunhalas

2019.02.25. 17:59

Már helyi adókat is be lehet fizetni Halason a Díjnettel

Az országban elsőként Kiskunhalason és Hódmezővásárhelyen lehet a helyi adókat is befizetni a Díjnet iCsekk mobilfizetési szolgáltatásán keresztül. A lehetőséget márciustól vehetik igénybe a települések lakosai, illetve a helyi vállalkozások, de továbbra is megmaradnak a csekkes befizetési lehetőségek.

MTI/Tapodi Kálmán

A Díjnet Zrt. tájékoztatása szerint: összesen 11-féle adónem – adók, pótlékok, illetékek – egyszerű, elektronikus kiegyenlítésének lehetőségével lehet élni a mobilfizetési szolgáltatáson keresztül, melynek alkalmazásával közművek, telekommunikációs cégek, biztosítók és egyéb szolgáltatók számlái is rendezhetők.

A független e-számlakezelő rendszer, a Díjnet iCsekk néven futó fizetési megoldása az eddigi papíralapú adófizetést válthatja ki. Az ügyfél az önkormányzattól kapott adóegyenleg-értesítőn feltüntetett QR-kódot leolvasva néhány gombnyomással, mobiltelefonja segítségével tetszőleges helyen és időben fizetheti be adóját. Ehhez le kell töltenie az ingyenes – iOS és Android platformon egyaránt elérhető – iCsekk alkalmazást az okos készülékére, az adónemek kiegyenlítésére pedig bármilyen, internetes fizetésre alkalmas bankkártya vagy hitelkártya felhasználható.

Garamszegi Tamás, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója úgy vélekedett: a korszerű fizetési módszerek – különösen, ha azokhoz a mobilfizetés mellett e-számlaküldési szolgáltatás is kapcsolódik majd – már rövidebb távon is jelentős költségmegtakarítást eredményeznek az önkormányzatok számára, miközben az egyszerű fizetési lehetőség miatt a kinnlevőségek összege is érezhetően csökkenthető. A Díjnetnél azzal számolnak, hogy a szolgáltatáshoz már csatlakozott két önkormányzatot tucatnyi további helyhatóság követheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában