BÁCS-KISKUN

2019.02.15. 14:00

A kiskunhalasi lett az év tűzoltósága

Ismét az év legjobbjai lettek a Bács-Kiskun megyei tűzoltók. Budapesten, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság évértékelő állománygyűlésén a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság kapta az Év Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksága címért járó emlékserleget. Az Év Tiszthelyettese címet Deák László, a Kecskeméti Tűzoltó-parancsnokság tűzoltó törzsőrmestere vehette át.

Pozsgai Ákos

Babud Jenő tűzoltó ezredes, a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Orbán Balázs tűzoltó alezredes, halasi tűzoltóparancsnok és dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató

Fotó: Jóri András

A Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 62 fővel látja el feladatait. Az elmúlt időszakban, több esetben a legmagasabb riasztási fokozatban felszámolt tűzeseteknél – külön is kiemelendő, nagy kiterjedésű erdőtüzek oltásánál – álltak helyt a halasi tűzoltók és adtak tanúbizonyságot magas szintű szakmai felkészültségükről a rendkívül szakszerű és gyors beavatkozásuk során a káresetek felszámolásakor – hangzott el a parancsnoki értekezleten. A Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság a működési területén négy önkéntes tűzoltó-egyesület és egy önkormányzati tűzoltó-parancsnokság tűzoltó szakmai felügyeleti tevékenységét látja el. Segíti a tűzoltóságok szakmai működését, Orbán Balázs tűzoltó alezredes, parancsnok irányításával.

Babud Jenő tűzoltó ezredes, a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Orbán Balázs tűzoltó alezredes, halasi tűzoltóparancsnok és dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató
Fotó: Jóri András

Az Év Tűzoltója címet kapta Deák László tűzoltó törzsőrmester, gépjárművezető, aki tíz éve szolgál a Kecskeméti Tűzoltó-parancsnokság állományában. Elöljárói szerint hosszú évek óta kiemelkedő szinten hajtja végre szolgálati feladatait. Szakmai felkészültsége, gyakorlati tudása, fizikai állóképessége átlagon felüli. A szolgálatok során végrehajtandó feladatokat, illetve a kapott parancsokat gyorsan, pontosan és határozottan hajtja végre. Részt vesz a fiatal tűzoltók tanításában, emellett pedig önkéntesként dolgozik a Hunor Mentőszervezetben.

A díjakat Papp Károly, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója, valamint dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!