Kalocsa

2019.01.08. 18:57

Mintaprogramot szervezett a referens

Az Európai Mobilitási Héthez több száz magyar település csatlakozott, köztük Kalocsa is, de a város szervezői erősebbnek bizonyultak az átlagnál, ezért szakmai elismerést kapott a helyi programért felelős Mezey Gabriella.

Gábor János

Mezey Gabriella szakmai elismerést vehetett át

Forrás: Petőfi Népe

A kalocsai önkormányzat ifjúsági és oktatási referense vallja: sokan tették hozzá lelkesedésüket, erejüket a sikerhez. A gyakorlatilag egyfajta mintaprogrammá avanzsált kalocsai programsorról prezentációt vitt a Mobilitási Hét fővárosban tartott zárókonferenciájára.

– Nemcsak az autómentes napot, hanem több más programot is sikerült olyan gazdaggá tennünk, amilyenre korábban nem volt példa: eszközöket tudtunk vásárolni, minden tagóvoda kapott például rollert, mozgásfejlesztő eszközöket – mutatott rá a mintaprogrammá választás lehetséges okaira Mezey Gabriella.

Mezey Gabriella szakmai elismerést vehetett át
Fotó: Petőfi Népe

– Sikerült a 2018 Perc Futást és a négy próbát is megszerveznünk, amihez szintén komoly segítséget nyújtott a pályázati forrás. Ezután úgy tűnt, hogy az Európai Mobilitási Hét magyarországi koor­dinátorainak is nagyon tetszett ez a program és ezért kerestek fel – vélekedett.

Mezey Gabriellát felkérték egy rövid előadásra, amit az Európai Mobilitási Hét zárókonferenciáján tartott. Itt mutatta be a kalocsai programot, illetve a helyi szervezők aktivitását. Egyébként 267 település csatlakozott a programhoz 2018-ban, amivel hazánk a képzeletbeli dobogó 3. fokára került az uniós tagállamok között.

– Óriási siker és nagyon megtisztelő volt személyesen nekem is, hogy a 267 település szervezőiből csak öt kapott lehetőséget a bemutatkozásra, és én voltam az egyik – nyugtázta. – Ugyan az oklevélen az én nevem szerepel, de nem kizárólag az én érdemem, hanem azoké a szervezőké is, akik ugyanilyen fontosnak tartották ezt a rendezvényt, mint én – méltatta társait.

Sok magánszemély és szervezet segítette a programot – fűzte hozzá, kiemelve az óvodásokat összefogó Rátkainé Major Erzsébetet, valamint a futóprogramokat támogató Posztobányi házaspárt, Zoltánt és Andreát. Az önkormányzat részéről Lakatos Melinda alpolgármestertől kapta a legtöbb támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában