Kecskemét

2019.01.29. 18:42

Husky kutyákkal tanultak a diákok

Iorek és Angel Husky kutyák vendégeskedtek kedden a kecskeméti Magyar Ilona iskolában. A kis elsősök általuk ismerkedhettek meg a kutyás sportokkal.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Gulyás Sándor

Az iskolában hosszú éve sikerrel folyik a terápiás kutyával való tanítás. Füleki Anita és Szénási-Mata Ágnes tanítópárhoz és diákjaihoz minden héten egyszer ellátogat Vacsiközi Füge, a kis yorkshire terrier kutya és gazdája, Borsos Andrea, a Kutyával egy mosolyért alapítvány munkatársa. A gyerekek így játékosan ismerkednek meg a kutyákkal, a kutyatartás szabályaival, a felelős állattartással.

Ma Füge meghívására két Husky kutya látogatott el az 1/b osztályba gazdáik, Kiss-Tóth Zoltán és felesége Marika kíséretében. Iorek egy három éves kan, terápiás kutyaként is és sportolóként is aktív. Angel pedig egy négyéves nőstény husky, sportoló kutyaként kiváló.

A Kiss-Tóth házaspár a két kutyán keresztül mutatta be a kutyás sportokat. Meséltek a husky kutyákról és a velük űzhető sportokról, így a canicrossról, azaz a kutyás terepfutásról, a kutyaszánhajtásról, kutyafogathajtásról, illetve a bikejöringről, kutyás terepkerékpározásról. A gyerekek az udvaron próbára is tehették magukat például a kutyás futásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában