Solt

2019.01.11. 12:11

Hatalmas sikert arattak az újévi koncerten

A Solti Ifjúsági Fúvós­zenekar újévi hangversenye ebben az évben is sok nézőt vonzott.

Lencsés P. Anna

Fergeteges volt az újévi koncert hangulata

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Lencsés P. Anna

Fuchs Attila, a zenekar karnagya, aki egyben a művészeti iskola intézményvezetője, elmondta: – Rendezvényünket, a bécsi újévi koncertet követve, annak hangulatát felidézve hoztuk létre itt, Solton, közel tizenöt éve. Műsorunkat ennek szellemében ebben az évben is a klasszikusokkal kezdjük, majd ezeket a darabokat filmzenék és a modern zenei feldolgozások követik.

Fergeteges volt az újévi koncert hangulata
Fotó: Lencsés P. Anna / Petőfi Népe

A koncert Carl Orff Carmina Burana című művének ünnepélyes dallamával kezdődött, majd idősebb és ifjabb Johann Strauss polkáival és keringőivel folytatódott. Tubán szólózott Nagy Máté, a zeneiskola tanára, a zenekar másik karnagya. Patyi Gábor, az iskola volt növendéke, jelenleg a Kecskeméti Kodály Gimnázium 10. osztályos tanulója trombitaszólóval mutatta be tehetségét. Az idén sem maradt el a humoros jelenet, amelyben a koncertre „véletlenül” betévedt postás kávéivás közben, a csészéjét virtuózan ütögetve együtt játszott a Ted Huggens Kávészerenádját játszó zenekarral. A vicces postást az iskola ütőhangszeres tanára, Kákonyi Árpád személyesítette meg. A koncert keretében Fuchs Attila karnagy három kiváló növendéknek adott át ünnepélyesen új hangszereket. Szuromi Marika klarinétot, Tamás Ádám trombitát és Szűcs Bence baritonkürtöt vehetett át.

Beatles-, Metallica- és Abba-­feldolgozásokat követően a nagy sikerű koncertet hagyományosan a Radetzky-induló zárta, amely után a közönség és a zenekar tagjai is pezsgővel koccintottak a sikeres új esztendőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában